Sporto žurnalistų išrinktas geriausiu praėjusių metų Lietuvos atletu, vienintelis iš šalies irkluotojų patekęs į sporto mėgėjų sudarytą geriausių sportininkų dešimtuką, M. Griškonis atitinkamo LIF įvertinimo nesulaukė.

Per Trakuose vykusį šventinį irkluotojų vakarą pagrindinis apdovanojimas buvo įteiktas ne jam, o septyneriais metais jaunesniam Rolandui Maščinskui.

„Federacija irkluotojų reitingus skaičiuoja labai įdomiai – taip ir nesupratau, ar tai buvo geriausio sportininko, ar daugiausiai startuojančio irkluotojo rinkimai“, – DELFI sakė antroje vietoje likęs M. Griškonis, kuris pernai antrą kartą karjeroje pasipuošė Europos čempiono laurais, pasaulio pirmenybėse užėmė septintą vietą bei iškovojo kelialapį į Londono olimpines žaidynes.

Kaip ir vienvietę valtį irkluojantis M. Girškonis, porinių dviviečių varžybose kartu su Sauliumi Ritteriu startuojantis R. Maščinskas 2011-ais laimėjo Europos pirmenybių auksą, o pasaulio čempionate liko dešimtoje pozicijoje. Dar vienu apdovanojimu R. Maščinskas savo kolekciją papildė planetos jaunimo (iki 23 metų) pirmenybėse, kuriose, irkluodamas vienvietę valtį, finišavo trečias.

Pasak LIF generalinės sekretorės Ingos Okulevičienės, būtent pastarasis medalis bei aktyvus dalyvavimas Lietuvoje vykstančiose varžybose leido R. Maščinskui aplenkti labiau patyrusį kolegą LIF reitinge, pagal kurį praėjusį penktadienį ir buvo išdalinti irkluotojų apdovanojimai.

„Šis reitingas apskaičiuojamas gana sudėtingai, sumuojant visų LIF regatų, pasaulio ir Europos čempionatų rezultatus. Šiemet likimas Rolandui įteikė dovaną: jis dar galėjo dalyvauti jaunimo varžybose, o kartu sėkmingai startavo ir suaugusiųjų čempionatuose.

Vis dėlto pabrėžiu, kad tai nebuvo geriausio sportininko rinkimai. Mes visiškai sutinkame, kad geriausias praėjusiais metais buvo Mindaugas. Apdovanojimas, kurį gavo Rolandas, yra veikiau skirtas aktyviausiam irkluotojui“, – aiškino I. Okulevičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją