Kaip gimė daina, kurią „Eurovizijos“ pusfinalyje šį savaitgalį atliks grupė „Merlin“? Kompozicija „Wheel of time“ buvo pradėta kurti nuo 2008 metų – jos idėjinis autorius Anapilin iškeliavęs gitaristas Rodionas Kolominas.

2011-aisiais Feliksas Kutka kartu su naujais grupės nariais Romu Rainiu, Pauliu Jaskūnu bei Vyčiu Vainilaičiu įgyvendino šią gražią idėją – taip gimė daina „Wheel of time“, kuri bus įtraukta ir į naująjį grupės „Merlin“ albumą „12 mėnuo“, kuris pasirodys šiais, 2012 metais.

Kūrinį aranžavo ir gitarų partijas įrašė legendinis gitaristas Romas Rainys, grojęs su tokiais atlikėjais ir grupėmis kaip Andrius Mamontovas ir „Foje“, „Katedra“, Arina, Jurga Šeduikytė, Ovidijus Vyšniauskas, Gytis Paškevičius, „Rojaus Tūzai“, „Naktinės Personos“.

Bosinės gitaros partiją atliko Paulius Jaskūnas, grojantis su tokiomis grupėmis kaip „My favourite gun“, „Žas“ bei atlikėju Marijonu Mikutavičiumi.

Būgnų partijas įrašė Vytis Vainilaitis, grojantis su „Skamp“, „My favourite gun“, Mantu Jankavičiumi ir kituose projektuose.

Tekstą šiai dainai parašė Rodionas Kolominas bei Feliksas Kutka. Kuriant ir adaptuojant šį kūrinį anglų kalba daug prisidėjo Lietuvoje ir už jos ribų žinomas senas grupės „Merlin“ bičiulis, operos solistas Rafailas Karpis.

Na, o pritariančiųjų vokalų partijas Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos metu mielai sutiko atlikti žinomos vokalinės grupės „Quorum“ nariai Romanas Savickas bei Marius Tarlajus.

Dainos įrašą paruošė „Xline“ garso įrašo studijos vadovas - profesionalus garso įrašų režisierius Danielius Dženkaitis.

„Vasario 25 dieną vyksiančioje „Eurovizijos“ atrankoje siekiame pasirodyti ko geriau, daug laiko skiriame „švariam“ atlikimui ir kokybiškam fonogramos skambesiui. Kai prie pasirodymo dirba tiek profesionalų, lieka laukti tik gero rezultato“ – šypsosi grupės „Merlin“ lyderis ir vokalistas Feliksas Kutka, konkurentams linkėdamas tikros, nesufalsifikuotos sėkmės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją