„Nelabai tikėjausi būti greičiausias. Gal ir kalnas geras, ir trasa man tiko. Viskas susidėjo. Varžovai tikrai nebuvo silpni. Bet slalomo milžino trasoje visada geriau jaučiuosi, nei slalome. Be to, kalnas trumpas, tai sveikatos užtenka“, - šyptelėjo verslininkas T. Milašius po varžybų, vykusių ant Kalitos kalno.

Jauni kalnų slidininkai, suskirstyti į dvi amžiaus grupes, lenktyniavo „Fischer“ taurės varžybose. O sulaukę 21-erių metų ir vyresni rungėsi dėl Anykščių mero taurės. Bet abiejų nusileidimų trasos visiems buvo vienodos.

Nuo jaunystės slidinėjančio ir savo kolekcijoje daugybę Lietuvos čempiono medalių turinčio veterano dviejų nusileidimų laiko suma – 26,11 sek.

„Fischer“ taurės varžybose nugalėjusio 20-mečio Vytauto Sakalio rezultatas – 26,15 sek. Tiesa, šiam ir tarptautinėse varžybose ne kartą dalyvavusiam sportininkui dėl techninių nesklandumų teko pakartoti nusileidimą pirmąja trasa. „Pirmąkart tikrai važiavau greičiau“, - neslėpė kalnų slidininkas.

Jaunimo varžybų prizininkai kartu su diplomais gavo ir vieno didžiausių pasaulyje žiemos sporto inventoriaus gamintojo „Fischer“ prizus.

Amžiaus grupėje, kurioje varžėsi 1996-1992 m. gimę slidininkai, įkandin V. Sakalio prizininkais tapo Anykščių mero taurės laimėtojo T. Milašiaus sūnus Algimantas Milašius (26,9 sek.) ir Kasparas Pajarskas (27,73 sek.).

Tarp gimusių 1997 m. ir jaunesnių greičiausi buvo Lukas Lukauskas (27,88 sek.), Matas Janulionis (29,06 sek.) ir Vėjas Strelčiūnas (30,73 sek.).
Vyresnių merginų grupėje nugalėjo Elena Dadelytė (32,97 sek.), o jaunesniųjų grupės prizus išsidalijo Greta Piliponytė (33,47 sek.), Urtė Januškevičiūtė (34,8 sek.) ir Gabija Šinkūnaitė (46,16 sek.).

Anykščių mero taurės varžybų vyrų gupėje pirmąją vietą užėmė T.Milašius, antrąją - Artūras Strelčiūnas (26,36 sek.) , trečiąją – Andrius Grigaras (26,43 sek.). Moterų lenktynėse nugalėjo Greta Berkelytė (31 sek.), antra buvo Rūta Dadelienė (34,65 sek.), trečia – Jolita Šinkūnienė (34,81 sek.).

Absoliutus varžybų nugalėtojas T. Milašius pastaraisiais metais po du arba tris kartus per sezoną keliauja slidinėti į užsienį. Pasaulio lietuvių kalnų slidinėjimo mėgėjų asociacijos atsakingasis sekretorius sezoną atidarė dar lapkritį Austrijoje, o sausį dalyvavo Lietuvos čempionate Italijoje.

„Dar važiuosiu ir į Baltijos taurės varžybas Suomijoje. Bet ten ne dalyvausiu, o padėsiu teisėjauti. Varžybose startuos tik sūnus“, - teigė T. Milašius.

Ant kalnų slidžių iki šiol tvirtai jaučiasi ir 79-erių metų sulaukęs T. Milašiaus tėvas Romanas Milašius. Jis šiemet kelis kartus slidinėjo Druskininkų „Snow arena“ šlaite.

Artėjantį šeštadienį, vasario 25 d., kalnų slidininkai rinksis Ignalinoje. Čia vyks „Head“ taurės varžybos. Jų dalyviai lenktyniaus slalomo trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją