„Būstas yra toje vietoje, kur ir norėjau. Toje gatvėje, kur ir norėjau, ir tame mieste, kurį myliu, - Rusijos bulvariniam leidiniui „Ekspres Gazeta“ pasakojo dailininkas. - Į jį nebus gėda pakviesti tokias pasaulinio lygio žvaigždes kaip Madonną arba Seaną Connery: jiems ten bus malonu ir komfortabilu. Jie supras, kad Rusijoje Niką iš tiesų myli - jei jau jis turi tokius apartamentus, nors juos pirkau už savo asmenines santaupas. Vienuolika metų stačiau ir remontavau savo būstą ir galų gale savo gimtadienio proga įteiksiu sau dovaną – balandžio aštuntąją surengsiu būsto pristatymo vakarėlį“.

Pasak dailininko, per tris aukštus išsidėstęs butas yra beveik tūkstančio kvadratinių metrų ploto. Vienas kambarys įrengtas eklektišku stiliumi, priimamajame vyrauja gotikinis stilius, o štai kambarys, kuriame bus studija, įrengtas hi-tec stiliumi.

„Butas yra Maskvos centre, per langus matyti Kremlius. Remontas atsiėjo penkis milijonus dolerių, dar pusantro milijono kainavo baldai. Spėju, kad dabar jo rinkos vertė siektų apie 70 milijonų dolerių“, - leidiniui „Ekspres Gazeta“ pasakojo Nikas Safronovas, įsitikinęs, kad jo būstas patektų į geriausių pasaulio butų sąrašą.

N.Safronovo bute įdomybių netrūksta – be 20 tūkstančių dolerių kainavusio japoniško dainuojančio unitazo, jame galima išvysti ir XV amžiaus baldų. „Vienoje iš lovų miegojo pati Marija Antuanetė, židinio, priklausiusio Liudvikui IV-ajam, dalis. Taip pat daiktai, priklausę Pranciškui I-ajam“, - pasakojo N.Safronovas.

Apartamentų sienos papuoštos ir paties N.Safronovo darbais, ir XV amžiaus dailininkų darbų kopijomis – jas muziejuose nutapė pats Rusijos menininkas. „Jie pasirodė esą pernelyg brangūs – negalėjau sau leisti už juos suploti dešimtis milijonų dolerių“, - sakė vienas brangiausiai apmokamų dailininkų.

N.Safronovui taip pat priklauso apgriuvusi pilis Škotijoje. „Kai ją atstatysiu, galėsiu pasvajoti ir apie negyvenamos salos, kurioje nebūtų nieko, tik artimiausi draugai, įsigijimą Ramiajame vandenyne“, - nekilnojamo turto imperijos plėtros planais dalijosi N.Safronovas.