Skrajojantis olandas

Kirpėjų menas turi keletą garsių vardų: Vidal Sassun, Džon Frida, Aldo Koppola. Milijonai žmonių juos žino pagal priemones plaukams, kai kurie laimingieji pas juos kerpasi. Kristianas neišleidžia šampūnų savo vardu (“Visų pinigų neuždirbsi, o aš noriu būti laisvas”), tačiau mados pasaulyje jis - tikra žvaigždė.

60- tųjų pabaigoje dvidešimtmetis olandas atsidūrė Niujorke ir įsitaisė Bergdorf Goodman salone. Tais laikais kirpėjų nekvietė į mados fotografavimus ir modeliai iš anksto ateidavo į saloną, kad pasidarytų šukuoseną. “Jiems patiko tai, ką aš darau, ir mane ėmė kviestis į fotosesijas. Taip aš apvažiavau visą pasaulį”. Per trisdešimt metų Kristianas kirpo visus - nuo Miko Džagerio iki Kristi Terlington, nuo Greis Džons iki Endi Uorchola (“Suprantama, kirpau ne patį Endį, o jo perukus”).

”Atžagariai”

“Kirpčiukų pagalba galite greitai pakeisti jums nusibodusį kirpimą ir pasidaryti atitinkantį madingas tendencijas”,- sako Kristianas. Su modeliais jis pademonstravo tris kirpčiukų variantus. Pirmiausia - platūs tiesūs kirpčiukai iki antakių: “Jie veidą padaro panašų į lėlės, bet moterišką”. Paskui - ilgi kirpčiukai, iki smakro, sušukuota atžagariai su skyrimu. Čia, pasak Kristiano, “grynos geometrinės linijos sušvelnina veidą, suteikia intrigos ir paslaptingumo”. O griežti skersi kirpčiukai ant šono pabrėžia skruostikaulius ir apvalų vaidą daro skulptūrinį”. Ilgi tankūs kirpčiukai iki antakių idealiai tinka visiškai tiesiems ploniems plaukams.

Kristianas neleidžia laiko suktukams ir žnyplėms. Jo mylimiausia priemonė šukuosenai padaryti - megzta kepurė, kurią jis nuolat nešioja su savimi. “Jeigu norite glotnios galvos - truputį papurkškite plaukus vandeniu ir tvarkingai ant viršugalvio bei kaktos užsimaukšlinkite kepurę, o po dešimties minučių taip pat tvarkingai nuimkite. Jeigu norite, kad pakaušis būtų susivėlęs (o tai tinka trumpoms šukuosenoms ir kare), užsidėkite kepurę ant pakaušio arčiau kaklo ir pastumkite ją viršugalvio link”.

Trumpiau ir geriau

“60- taisiais ir 70- taisiais kirpau, kaip sakoma, “plaukelį po plaukelio”- labai tiksliai ir kruopščiai,- pasakoja Kristianas. Su patirtimi atėjo lengvumas ir paprastumas. Laisvė ir stilių susimaišymas - tai, ką aš visuomet norėjau daryti. Laimei, dabar tai madinga”.

Kristiano paslaptis: plaukai kerpami ne tiesia linija, o smulkiais dantukais, ne platesniais nei centimetras. Po to plaukai, ypač ilgi, būtinai praretinami, kad galima būtų suteikti jiems lengvumo. Galbūt todėl jo kirpimai gražiai atauga, ir po kelerių savaičių plaukai dar geriau atrodo.

Kristianas mano, kad griežta trumpa šukuosena ypač gerai dera su švelniais veido bruožais: “Kad atrodytum seksuali, nebūtina dėvėti aukštakulnius batelius ir turėti ilgas sruogas. Trumpi plaukai ilgina kaklą ir pabrėžia smakro liniją”.

“Jeigu atsirado noras padaryti naują šukuoseną, tai nieko neklausykite, veikite. Dažnai moterys sako: “Noriu taip ir anaip, bet mano vaikinas nenori”. Mano patarimas: keisk vaikiną, keisk šukuoseną, keisk gyvenimą”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)