– Ar susipažinus su šių metų kandidatais daugiau džiaugsmo nei pernai? 

– Turbūt, kad ne... Todėl, kad nedalyvauja atlikėjai, kurie, mano manymu, turėtų ir galėtų dalyvauti. Matome daug naujų veidų. Galbūt gerai – juk gali išgirsti kažką naujo ir įdomaus. Tačiau aš esu už tai, kad į šį konkursą važiuotų labiau patyrę atlikėjai. 

– Kaip jums atrodo, kodėl naujokai veržiasi, o patyrusieji – ne?

– Matyt, jie nenori viešos kritikos. Dalyvaudamas „Eurovizijoje“, nori ar nenori, patenki į šį lauką. O jauniems atlikėjams labai naudinga save reklamuoti, nes „Eurovizija“ – gausiai žiūrimas konkursas. Žvaigždėms tos reklamos nereikia. Kita vertus, jie galbūt neturi kūrinio, kuriuo labai tikėtų.

– Ar daug rizikuoja atlikėjas, ant pečių užsikrovęs atstovavimo Lietuvai naštą?

– Iš pradžių gal taip ir būdavo. Dabar „Eurovizija“ ne vienam padeda išpopuliarėti. Padėjo, tarkim, Jeronimui Miliui ar Evelinai Sašenko. 

– Neretai specialistų išgirtos dainos festivalyje lieka sąrašo pabaigoje. Ar tai byloja apie žemą renginio lygį ar žiūrovų menką skonį?

– Tai nieko nebyloja. Sunku iš anksto nuspręsti, kas už ką tais metais balsuos. Kiekviena šalis turi savo nuolatinių balsuotojų: Graikija – Kipras, Azerbaidžanas – Turkija, Balkanų šalys tarpusavyje... Lietuviai tokių neturi, išskyrus Airiją ar Didžiąją Britaniją, kur nemažai emigrantų. Tad telieka turėti itin gerą dainą, kad patrauktum žiūrovų dėmesį. Kitaip prie sėkmės nebent prisidės kaimynystė ar politinė padėtis. 

– Kaip jaučiatės renginio vedėjo kailyje?

– Kaip vedėjo... Man būtų įdomesnis džiazo renginys, bet „Eurovizija“ kaip muzikinis žaidimas man patinka. Čia stengiesi viską daryti žaismingiau, minkščiau nei džiazo renginyje. 

– Jeigu būtų jūsų valia, ką keistumėte „Eurovizijos“ taisyklėse?

– Vis dažniau kalbama, kad norint geriau pasirodyti reikėtų mažiau demokratijos – festivalio vertą dainą turėtų išrinkti kompetentingi žmonės. Daugelyje šalių taip ir yra. Gal vertėtų prisikalbinti ryškią žvaigždę ir jai sukurti dešimtį dainų, iš kurių išrinktum vieną. Nors, kita vertus, nepamenu, kad būtų taip, jog komisijos ir žiūrovų nuomonės labai išsiskirtų. 


– Koks rezultatas šiųmetėje „Eurovizijoje“ jūsų nenuviltų?

– Jei patenki į finalą, manęs neliūdina joks rezultatas. Patekti į dešimtuką būtų idealu.

– Ar didelis skirtumas, kur „Euroviziją“ stebėti – per televizorių ar salėje?

– Didelis. Prisimenu, Osle ispanų pasirodymą sutrikdė į sceną išbėgęs Džimis Džampas. TV ekrane to nesimatė, tad negalėjai suprasti, kodėl ispanai kartoja savo dainą. Kas koncertą stebėjo vietoje, visą tą incidentą matė savo akimis. 

– Ar važiuotumėte į „Euroviziją“ savo malonumui?

– Verčiau rinkčiausi roko festivalį Roskildėje.