Prieš porą dienų Palangos savivaldybė skelbė, kad 15 tūkstančių svečių galinčiose priimti miesto apgyvendinimo įstaigose, nakvynę jau buvo užsisakę 10 tūkstančių. Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Gintaras Sičiūnas tvirtino, kad susidomėjimas „Palangos stinta“ jaučiamas jau nuo naujųjų metų.

„Dauguma viešbučių Palangoje jau nebeturi vietų, jau ir prieš savaitę tų vietų nebelabai buvo likę. Tai išskirtinis savaitgalis“, - sakė viešbučio „Alanga“ direktoriaus pavaduoja Inga Neimanaitė. Anot jos, dauguma svečių kambarius užsisako vienai nakčiai.

„Viešbučiai tikrai užimti, kai kurie ir 100 proc. Bet vietų tikrai galima rasti. Turime dar labai gerų pasiūlymų ir nebrangios nakvynės“, - sakė Palangos turizmo informacijos centro (TIC) vadybininkė Alma Slaboševičienė.

Anot TIC, šiemet „Palangos stintoje“ laukiama ir į atvyksiančių miesto svečių - švedų, rusų, latvių delegacijos, tarp kurių bus Švedijos, Rusijos diplomatų, Jūrmalos mero Gačio Truksnio ir kiti.

Šventės svečiams žadama pažintis su pajūrio krašto žvejiškomis tradicijomis, istorija bei kulinariniu paveldu. J. Basanavičiaus gatvėje visą dieną svečių lauks šviežios, iškart iškeptos ar išrūkytos, vytintos stintos, žuvienė, inkaro kilnojimo varžybos, valties tempimo čempionatas, stintų valgymo varžytuvės ir kitos rungtys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją