„B. Juodka bus antrame sąrašo dešimtuke. Jis bus kaip nepartinis mūsų sąraše, jeigu reikės jis ir į partiją įstos, bet kol kas jis nepartinis, prijaučiantis mūsų partijai“, - trečiadienį žurnalo "Valstybė" konferencijoje "Lietuvos ekonomikos konferencija 2012" sakė A. Butkevičius.

Anot jo, B. Juodka būtų vienas iš partijos kandidatų į švietimo ir mokslo ministrus, jei socialdemokratams būtų pavesta formuoti Vyriausybę.

A.Butkevičiaus teigimu, partija turi kelis kandidatus į užsienio reikalų ministro postą. Vienas iš kandidatų yra ir ambasadorius ypatingiems pavedimams, visuomeninis premjero konsultantas NATO klausimais Linas Linkevičius.

„Jis neprieštarauja, nors mes konkrečios diskusijos dar neturėjome, tai buvo tik mudviejų pokalbis“, - sakė A. Butkevičius pridurdamas, kad galutinis sprendimas priklausytų ir nuo prezidentės Dalios Grybauskaitės.

Pats L. Linkevičius, kuris šiuo metu dirba konservatorių ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus visuomeniniu patarėju bei eina ambasadoriaus ypatingiems pavedimams pareigas, DELFI patvirtino, jog apie galimą bendrą darbą su socialdemokratais kalbėta. Tačiau L. Linkevičius sako, jog viską nulems Seimo rinkimų rezultatai.

„Aš tikrai jokių spėjimų nenorėčiau dėlioti, yra įvairūs variantai. Mes esame kalbėję apie įvairius variantus, bet tai kalbėjimai, tai ne kažkoks konkretus projektas. Juolab, kad reikia sulaukti rinkimų“, - teigė L. Linkevičius.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalį.