Sveikindami SEB BBL iniciatorius ir rėmėjus, Baltijos šalių vadovai išreiškė viltį, jog krepšinis bus dar viena gija, stiprinanti trijų Baltijos valstybių ir tautų ryšius, didinanti tarpusavio supratimą, skatinanti domėtis savo artimiausių kaimynų kultūra. Baltijos valstybių prezidentai pabrėžė, jog bendra krepšinio lyga yra puiki galimybė kartu kurti bendrą krepšinio istoriją.

Trijų Baltijos valstybių vadovai pasirašė ant SEB BBL krepšinio kamuolių, kuriuos įteikė Lietuvos krepšinio lygos prezidentui Šarūnui Kliokiui, pagrindinio SEB Baltijos krepšinio lygos rėmėjo Skandinavijos SEB (Skandinaviska Enskilda Banken) grupės valdybos nariui Matsui Kjaerui ir "Siemens" arenos savininkės bei valdytojos "Rubicon eventus" valdybos pirmininkui Dariui Leščinskui.

"Ši lyga suteiks galimybę dar sparčiau tobulėti Lietuvos krepšiniui, suteiks krepšininkams papildomos tarptautinės patirties, o žiūrovams - galimybę stebėti aukšto lygio krepšinį",- sakė Š.Kliokys.

"BBL lyga - tai Skandinavijos finansų grupės SEB dovana Baltijos šalims. Mūsų grupės bankai nori kuo plačiau įsijungti į Baltijos mastu vykdomus socialinius projektus, visuomeninę veiklą ir sustiprinti savo ryšius su šio regiono žmonėmis. Krepšinis skatina ne tik verslo visuomenės, bet visų visuomenės narių tarpusavio bendravimą, draugiškumą ir sutelkia didesniems tikslams",- sakė SEB valdybos narys, Rytų Europos Bankininkystės tarnybos vadovas Matsas Kjaeras (Mats Kjaer). Pagrindiniais SEB BBL rėmėjais tapo trys SEB grupei priklausantys bankai - Vilniaus bankas, latvių "Unibanka" ir estų "Uhispank".

"Aukščiausio lygio krepšinis neįsivaizduojamas be modernių arenų, kurios leidžia tūkstančiams krepšinio aistruolių džiaugtis mylimos komandos žaidimu. Džiugu, kad tokias arenas jau turi ne tik Vilnius, bet ir Talinas, o netrukus arena bus pastatyta ir Rygoje",- teigė D. Leščinskas.

SEB Baltijos krepšinio lyga bus organizuojama 2005 metų sausio - balandžio mėnesiais. Po dviejų nacionalinių čempionatų ratų 10 stipriausių komandų - 5 iš Lietuvos, 3 iš Latvijos ir 2 iš Estijos - suformuos 1-ąjį divizioną. Antrame divizione rungtyniaus likusios 14 komandų - 5 Latvijos, 4 Lietuvos ir 5 Estijos. Balandžio mėnesį Vilniuje, "Siemens" keturios geriausios komandos finalinio ketverto varžybose kovos dėl SEB BBL čempiono vardo ir įsteigtų piniginių prizų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją