Jums reikės:

250 g nestipriai sūdytos riebios silkės
1 didelio minkšto avokado
0,5 citrinos
1 gūžės salotų
1 raudono čili pipiro
1 skiltelės česnako
1 galvelės askaloninio česnako (vadinamo Šaloto svogūnu)
alyvuogių aliejaus
mėtų arba baziliko lapelių papuošimui

Gaminimas:

1. Avokadą nulupkite ir sumaigykite šakute. Iškart jį užpilkite citrinų sultimis bei trupučiu aliejaus.

2. Silkę supjaustykite nedideliais kubeliais. Itin smulkiai supjaustykite čili pipirą, česnaką bei Šaloto svogūną. Salotas geriausia suplėšykite rankomis arba supjaustykite stambesniais gabalais.

3. Viską sumaišykite – turi gautis tiršta ir lipni masė. Ją sukrėskite į serviravimo formą, šaukštu suspauskite. Tada formą nuimkite ir tartarą papuoškite mėtos ar baziliko lapeliais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją