„Argentinoje ypatingąjį jautienos patiekalą gaminti su visomis apeigomis kadaise mane išmokė raguočių augintojai, taip vadinamieji gauchos. Būtent šiuo tradiciniu jautienos kepsniu Asado visus restorano „Terra El Dorado“ svečius vaišinsime gruodžio 2 d.“.

Taip ateinančio ketvirtadienio vakaro programą pristato Lietuvoje gyvenantis ir Pietų Amerikos kultūrą mūsų šalyje puoselėjantis J.E.Gimenez. Kol vakaro svečiai vaišinsis Eduardo pagamintu argentinietišku valgiu, visus šildys Eduardo ir jo draugų gyvai atliekama Lotynų Amerikos muzika.

Kiekvieno mėnesio pirmąjį ketvirtadienį restorane „Terra El Dorado“ organizuojami „Žvaigždės virtuvės“ vakarai, kurių metu Lietuvoje žinomas žmogus gamina ir nemokamai vaišina svečius originaliais patiekalais. Vakaras nesibaigia vaišėmis – vakarienės šeimininkas savo svečiams surengia gyvos muzikos koncertą. Tai jau antrasis šios akcijos vakaras. Pirmąkart prieš mėnesį „Terra El Dorado“ virtuvėje šeimininkavo estrados žvaigždė Neda.

Pasak Eduardo, virš žarijų kepama jautiena – neabejotinai populiariausias maisto ruošimo būdas visoje Pietų Amerikoje, kilęs iš neatmenamų laikų, kai vietiniai indėnai ruošdavo valgį virš laužo.

„Visoje Pietų Amerikoje gaminami valgiai iš jautienos, o populiariausia ji Argentinoje. Vietiniai juokauja, kad vegetaras ten jaustųsi kaip žuvis be vandens“, - sako Eduardas. – Tame pasakyme slypi didžioji dalis tiesos - Andų kalnų šešėliuose besidriekiančios pampos, sultinga žolė ir palankus klimatas augina bandas, kurių mėsa yra ypač minkšta, skani ir vertinama visame pasaulyje“.

Dažniausiai argentiniečiai jautieną kepa grilyje. Ji sumaunama ant vertikalių iešmų ir lėtai vartoma. Apkepę gabalėliai nupjaustomi ir pagardinami aitriu Chimichurri antpilu, kuris paruošiamas iš acto, petražolių ir pikantiškų prieskonių. Toks patiekalas vadinamas Asado.

Pietų Amerikos virtuvei egzotikos ir įvairovės nestinga – joje susipina portugališkos, ispaniškos, itališkos virtuvės ir čiabuvių indėnų tradicijos. Sausas regiono klimatas padovanojo neįprastus produktus ir malonumą pietauti vakarop, vėstant orui. Po alinančių vidurdienio karščių valgymas tampa itin malonus, kai prie bendro stalo susėdę visi vaišinasi ir temperamentingai bendrauja.

J.E.Gimenez kviečia visus atvykti į restoraną „Terra El Dorado“ gruodžio 2 d., ketvirtadienį, 19.00 val. ir nors trumpam pasišildyti argentinietiškos saulės spinduliuose.

Rezervacija telefonu: (8 - 5) 210 30 12, 210 30 00

Viešbutis „Holiday Inn Vilnius“, Šeimyniškių g. 1