Kaip ir pernai, varžytasi trijose įskaitose – žurnalistų, klubo draugų ir VIP, tačiau pretendentų į ledo karaliaus sostą laukė jau ne trys, kaip pirmosiose tokio tipo lenktynėse, o net septynios rungtys, kuriose pelnyta taškų suma lėmė nugalėtoją. Tad šiemet siekti titulo buvo dusyk sunkiau.

„Tokios lenktynės – tikrai ne skambų pavadinimą turinti lengva atrakcija, kaip kažkam gali pasirodyti, - sakė ledo trasoje lenktynes surengusio Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius. – Šis renginys buvo pirmasis po lygiai prieš du mėnesius finišavusio „Metų automobilio 2012“ konkurso, kurio vertinimo komisijai, bandžiusiai naujausius automobilius, šiemet beveik neteko patirti sniego ir ledo klastos. Tad nenorėdami „prarasti kvalifikacijos“ surengėme ekstremalias lenktynes, kuriose įgauti įgūdžiai neabejotinai padės ir žiemiškuose šalies keliuose.“

Šiemet klubo nariams ir svečiams teko tramdyti ne tik įvairių, net šešių skirtingų modifikacijų „Hyundai“ automobilius, bet ir įveikti jos atkarpą dviračiais su dygliuotomis padangomis, šliuožti slidėmis, lenktyniauti sniego motociklais.

O bene svarbiausia, kad visi 36 pretendentai į varžybų nugalėtojo titulą privalėjo pasitreniruoti čia pat veikiančioje saugaus vairavimo mokykloje, kurioje jų įgūdžius ir patirtį vertino reiklūs arbitrai – žinomi automobilių sporto meistrai Arūnas Strumskis ir Vincas Gerdžiūnas.

„Belieka tik pasidžiaugti, kad ir tokiuose renginiuose, kaip ką tik pasibaigusios lenktynės, jų organizatoriai skiria daug dėmesio saugiam eismui ir vairavimo įgūdžių ekstremaliomis sąlygomis tobulinimui, - sakė A.Strumskis. – Nors kita vertus daugelis žurnalistų autoklubo narių sukaupta patirtimi galėtų dalintis ir su kitais. Ypač daugiau laiko praleidžiantys prie vairo, nuolatiniai įvairių ralių ir kitokių varžybų dalyviai, kurių neteko daug mokyti, nebent atkreipti dėmesį į kelis mažmožius.“

Susumavus rezultatus kolegos ir varžovai sveikino LNK laidos „Ne vienas kelyje“ vedėją Dainių Leonavičių, pranokusį antrą vietą užėmusį žurnalo „Autosportas“ redaktorių Artūrą Pakėną. Trečiąją vietą užėmė žurnalo „Keturi ratai“ redaktoriaus pavaduotojas Linas Butkus. Pirmasis „Ledo karaliaus“ titulo laimėtojas Mindaugas Grinius šiemet liko tolokai nuo prizininkų trejeto.

Pernykštį laimėjimą pavyko apginti tik VIP grupės nariui Merkiui Saukevičiui, kuris ir vėl diktavo madas šioje grupėje.

Lietuvos žurnalistų autoklubo draugų grupės įskaitą laimėjo fotografas Irmantas Gelūnas, nedidele persvara pranokęs „Autopiloto“ atstovę Laurą Sondeckytę, kuri buvo vienintelė iš dailiosios lyties atstovių, sugebėjusių prasibrauti ant nugalėtojų pakylos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją