Degalus taupanti „Start/Stop“ įranga bus montuojam su įvairios galios 1,4 l benzininiais varikliais. Automobilio su 120 AG varikliu degalų sąnaudos sumažintos 12 proc., nuo ankstesnių 6,1 l iki 5,7 l/100 km. Inžinieriai sukūrė ir versiją su 6 laipsnių pavarų dėže, kurios sukamasis momentas siekia 200 Nm, tai yra 25 Nm daugiau nei versijoje 5 laipsnių pavarų dėže.

„Opel“ klientams, norintiems rinktis „Meriva“ dyzelinę versiją, siūlys 110 AG, 1.7 l CDTI (su 6 laipsnių automatine pavarų dėže) agregatą. Jo galia, nuo ankstesniojo 1.7 CDTI su automatine transmisija variklio, yra didesnė 10 AG, o tarša neviršija 160 g/km CO2, t.y. 8 gramais mažiau nei pirmtako. Benzininis variklis su automatine transmisija taip pat greitai bus siūlomas klientams.

Taip pat nuo šiol bus galima rinktis suskystintomis gamtinėmis dujomis varomą 1.4 l 120 AG variklį su turbina, kuris vieno mygtuko paspaudimu gali virsti benzinine versija. Vidutinės „Meriva“ 1.4 „LPG ecoFlex“ dujų sąnaudos – 7,6 l/100 km, o tarša – 124g/km CO2. Anglies dvideginio tarša yra 15 proc. mažesnė lyginant su benzininiu variantu. Važiuojant suskystintomis gamtinėmis dujomis, vairuotojai gali sutaupyti iki 40 proc. išlaidų degalams.

„Meriva“ bus siūloma su viena iš trijų naujų kėbulo spalvų – žalsva („Guacamole“), blizgia sidabrine („Sovereign Silver“) ir anglies tamsumo („Carbo Flash“). Sėdynių apdailos komplektai, naudojami kompaktiškame „Astra“, dabar galimi ir „Meriva“ modeliams.

Naujos „Edition” versijos (kaina Vokietijoje prasideda nuo 18 770 eurų su mokesčiais/64,8 tūkst. Lt) standartinę įrangą sudaro „FlexRail“ centrinė konsolė, informacinis kompiuteris, kondicionierius, radijas su CD grotuvu, elektra valdomi priekiniai bei galiniai langai.

„Meriva“ versija „Opel 150 metų“ (kaina prasideda nuo 19 290 eurų Vokietijoje su mokesčiais/66,6 tūkst. Lt), skirta pažymėti „Opel“ jubiliejų. Ji 1850 eurų pigesnė nei įprasti modeliai su tokia pat įranga. Jubiliejinė „Meriva“ bus pažymėta „150 Adam Opel“ emblema, o patrauklumo jai suteiks 16 colių lengvojo lydinio ratlankiai, specialūs durų slenksčiai bei chromuotas dujų išmetimo vamzdis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją