Laikė penkis kartus

Nepersijungiančios pavaros ir nesureguliuoti stabdžiai – esą tokiu sunkiasvoriu automobiliu įmonėje „Regitra“ vairuotojui teko laikyti valstybinį vairavimo egzaminą C kategorijai gauti.

Klaipėdietis piktinosi, kad vairuoti mokoma nauju automobiliu, o laikant egzaminą tenka persėsti į „seną metalo laužą“. Nešykštėjęs ironijos vairuotojas pastebėjo, kad tokios transporto priemonės ES šalyse seniai būtų uždraustos.

15 metų vairuotojo patirtį turintis vyras tikino, jog iki egzamino nė karto nebandė važiuoti tokiu senu „Mersedes“ vilkiku. Žmogus pasakojo, kad patys „Regitros“ egzaminuotojai nelabai sugeba perjungti šio automobilio pavarų.

Klaipėdietis spėjo, jog valstybės įmonei „Regitra“ naudinga laikyti tokias techniškai netvarkingas transporto priemones ir taip sukirtinėti vairuotojus. Vienas egzaminas kainuoja apie 150 litų.

Nuo pernai pavasario bandantis gauti vairuotojo pažymėjimą C kategorijai vyras valstybinį vairavimo egzaminą laikė penkis kartus. Praradęs viltį, jis planuoja važiuoti egzamino laikyti į Londoną.

Neleistų egzaminuoti

„Regitros“ Klaipėdos filialo vadovas Saulius Budinas nemanė, kad egzamino neišlaikymo priežastis – techniškai netvarkinga transporto priemonė.

Vadovas patikino, jog egzaminams skirti automobiliai yra techniškai tvarkingi ir atitinkantys visus reikalavimus.

S.Budino teigimu, aptinkami bet kokie gedimai nedelsiant pašalinami, o techniškai netvarkingu automobiliu net neleidžiama laikyti egzamino.

„Regitros“ transporto priemonės nuodugniai tikrinamos kasmet, o nuolatine jų priežiūra rūpinasi už tai atsakingas ūkvedys mechanikas. Tad jei jis aptinka kokių trūkumų, automobilis vežamas į autoservisą.

Pavaros – ne bėda

S.Budinas pripažino, kad dėl pavarų perjungimo esama tam tikros specifikos – su vienokia įranga mokomasi, su kitokia tenka laikyti egzaminą.

Tačiau jis pabrėžė, kad vairuotojai, laikantys vairavimo egzaminą C arba CE kategorijai gauti, turi daugiau patirties, nei laikantieji B kategorijos.

„Kai žmogus neišlaiko egzamino ar kažkas nepasiseka, jis tiesiog ieško priežasčių“, – dėl skundo pagrįstumo suabejojo filialo vadovas.