40-metis škotas, per savo 15 metų trukusią „Formulės-1“ karjerą laimėjęs 13 etapų, pridūrė: „Kai tik vairuotojai pajunta, kad automobilis pradeda slysti, jie tarsi sustingsta ir tik spaudžia stabdžio pedalą. Tai yra blogiausia, ką galima padaryti“.

D. Coulthardas taip pat pateikė keletą patarimų vairuotojams, kaip išvengti nemalonių pasekmių, jei automobilis kelyje prarado stabilumą, rašo telegraph.co.uk.

- Kai tik leisite visiems ratams suktis, automobilis vėl atgaus sukibimą. O kai atsiranda sukibimas, tuomet jūs kontroliuojate situaciją.

- Vairuotojai turėtų pasirinkti tokį greitį, kad automobiliui pradėjus slysti, užtektų laiko saugiai grįžti į vėžes. Tai yra akivaizdu, bet svarbiausia – turėti laiko susigrąžinti kontrolę, jeigu jus kelyje sumėtytų.

- Jeigu pajuntate, kad automobilis pradeda slysti, jūs tikrai mažiausiai norite, kad jis pradėtų suktis, nes nežinia kaip pasibaigs toks manevras. Todėl norint to išvengti, reikia nukelti koją nuo greičio pedalo ir pasukti vairaratį į slydimo pusę. Tai turėtų padėti ištiesinti automobilį ir atgauti sukibimą.

- Didelė problema yra tai, kad vairuotojai nėra pasirengę situacijoms, kai automobilis netenka stabilumo. Pirmą kartą atsidurti tokioje kritiškoje situacijoje dažniausiai tenka įprastame kelyje, kai jau gali būti per vėlu mokytis. Todėl svarbu iš anksto pasitreniruoti tam skirtoje erdvėje ir pajusti, kaip automobilis slysta ir suprasti, ką reikia laiku padaryti, jei tokia situacija nutiktų realybėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)