Dienos pabaigoje šeima alkana, pietų laikas jau praėjęs ir jūs nervinatės. Taigi, galima suprasti, kodėl žmonės pasirenka tokį greitą maitinimosi būdą, kai gyvenimo tempas intensyvus ir žmogus negali skirti laiko maisto gaminimui.

Alkoholis - ,,socialinis ir atpalaiduojantis“ gundymas

Keista ir gal ne visai tinkama antraštė šiai pastraipai, tačiau norime atkreipti jūsų dėmesį į tai, kad alkoholis tikrai nepadės tuo metu, kai jūs norėsite sulieknėti. Tikriausiai esate girdėję tokį pasakymą: ,,gydytojai sako, kad yra sveika išgerti 1-2 taures vyno per dieną“. Gal raudonas vynas ir apsaugo nuo arterijų siaurėjimo, tačiau jokiu būdu nepadeda atsikratyti riebalų.

Viskam yra reikalingas saikas. Žinoma, jūs labai stengsitės, norėdamos numesti svorio, tačiau net pora taurių vyno gali neigiamai įtakoti svorio reguliavimo pastangas. Siūlome rimtai pagalvoti apie ,,persilaužimą“ jūsų mąstyme. Dėmesio nekreipimas į dažnai pasitaikančias ,,ekstra“ taureles po darbo dienos ar kitokiuose visuomeniniuose susirinkimuose neleis jums pasiekti gerų rezultatų lieknėjimo procese.

Kodėl daugumai žmonių nepasiseka sulieknėti?

Dažnai žmonės yra nepatenkinti pasiektais rezultatais. Jiems tiesiog trūksta informacijos ar jie nėra išsiaiškinę priežasčių, kodėl jiems nesiseka. Kitais žodžiais tariant, jūs arba nesilaikote taisyklių, arba nesilaikote įsitikinimų ir norite sulieknėti ne dėl savęs ir savo sėkmės, bet dėl aplinkinių žmonių.

Įsitikinkite, kad jūs - o ne kažkas kitas nori sulieknėti

Pamąstykite, kodėl jūs norite sulieknėti? Įsitikinkite, kad tikrai įdėsite 100℅ pastangų tikslui pasiekti. Jūs jaučiatės puikiai, priimdamos tokį sprendimą, kartais net nepagalvodamos ar pasiseks. Svorio metimas padeda geriau pasitikėti savimi, panašiai kaip ir pasidžiaugimas gera sveikata. Pasitikėkite savo jėgomis, mintyse kartodami ,,tai kelias pirmyn“.

Nuo ko pradėti?

Pirmiausiai nuspręskite, kokiu dienos metu, kada ir kur jums bus sunkiausia susidoroti su šia programa. Stenkitės nevalgyti maisto pusgaminių ar nepilnai paruošto maisto – jūs užtruksite tik 10-15 min. ilgiau, kol pačios jį paruošite. Aišku, maisto ruošimas yra sekinantis dalykas po įtemptos darbo dienos. Žinoma, vaikai pašoks iš džiaugsmo, jeigu jiems pasiūlysite pavalgyti greito maisto restorane. Atrodo puiki išeitis – nei indų plauti, nei pietų gaminti. Skamba įprastai?

Pakeiskite gyvenimo būdą – neapsunkinkite savęs!

Gyvenimo būdo pakeitimas ar reorganizavimas gali būti tarsi iššūkis šeimai. Jeigu norite sėkmingai sulieknėti, darykite tai ramiai, nesiraudamos plaukų nuo galvos. Jūsų tikslas – susiplanuoti dieną taip, kad jūs pati, jūsų šeima ir naujas gyvenimo stilius derėtų tarpusavyje. Taip pat pagalvokite, kokį maistą valgysite, ar tai bus nekaloringas maistas. Produktus pirkite pagal iš anksto susidarytą sąrašą, tada išvengsite nepilnaverčių ar netinkamų maisto produktų pirkimo.

Pradėkite vesti dienoraštį, kuriame pasižymėkite apie maisto gamybą, mankštos pratimus, laiką ir t.t. Visus atliktus dalykus pažymėkite ,,varnele“, taip geriau matysite, ką jau atlikote. Kai planuosite pirkinių sąrašą, prisiminkite, kad net ir turėdamos laisvo laiko, turėtumėte vengti gaminti sudėtingus patiekalus. Rečiau dalyvaukite vakarėliuose, o gamindamos namuose patiekalus ruoškite iš paprastų produktų.

Kokia mankšta rekomenduojama?

Visada iškyla daug klausimų, ką reikėtų ir ko nereikėtų daryti, kai mankštinatės norėdamos ,,numesti“ svorį. Dažniausiai tai priklauso nuo jūsų fizinio pasirengimo lygio, taip pat nuo jūsų sveikatos būklės ar kitų dalykų, kurie gali trukdyti jūsų planuojamai mankštai (pvz. nugaros skausmas ir t.t.). Prieš pradėdamos bet kokią mankštos ar mitybos programą, būtinai pasikonsultuokite su savo gydytoju. Jis visada patars, kokį lygį jums pasirinkti ir padrąsins.

Įvairūs mankštos tipai ,,riebalų deginimui“

Bėgimo takelis, treniruokliai, širdies ir kraujagyslių matavimo prietaisai yra puikūs pagalbininkai, padedantys atsikratyti riebalų. Jeigu jūs mėgstate pratimus atlikti lauke, tai važinėjimas dviračiu ar pasivaikščiojimas yra puikus dalykas. Labai svarbu prisitaikyti programos lygį pagal jūsų poreikius. Pasistenkite į lieknėjimo programą įtraukti pasivažinėjimą dviračiais, neilginant treniruočių laiko. Apytiksliai treniruotėms skirkite 20-30min. per dieną.

Taip pat turėtumėte žinoti, kad jeigu atliksite intensyvesnius pratimus, tai ilginsite treniruočių laiką. Todėl norėdamos paįvairinti treniruotes, atlikite įvairiausius pratimus, stengiantis nepervargti. Treniruokitės taip, kad mankšta jums teiktų džiaugsmą ir pasitenkinimą.

Netinkama programa: įprastinės klaidos

Ar jums kada nors teko skaityti istorijas apie sėkmingą sulieknėjimą? Tačiau tie patarimai visiškai netiko jums ar jūsų artimiesiems. Supraskite, kad žmogus, kuriam sėkmingai pasisekė sulieknėti, naudojosi tik specialiai jam sukurta programa. Jeigu jūs bet kokia kaina stengiatės suliesėti, jums būtinai turi būti parinkta lieknėjimo programa, atitinkanti jūsų kūno sudėjimą ir fizinį pasirengimą. Nesitikėkite ypatingų rezultatų, naudodamosi receptu, kuriuo naudojosi kažkas kitas. Jūs tiesiog nesulauksite trokštamo rezultato.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją