Įžymybių stilistas Johnas Donato pristato kerintį ir įmantrų šio sezono stilių savo 2004 metų rudens-žiemos kolekcijoje.

“Šukuosenos vėl elegantiškos ir išbaigtos”, - sako Donato. – “Šio sezono įvaizdis – viliojantis. Dėmesį patraukia kiekvienas judesys ar sutaršymas.”

Trumpesni plaukai – tai ne tradicinis bob stilius, apie kurį galbūt galvojate. Šį sezoną bob šukuosena – asimetriška. Tai reiškia, kad viena pusė ilgesnė nei kita, arba plaukų sruogos iškarpytos įvairiais ilgiais, ilgesnės sruogos – labai matomos. Tiesūs galiukai gerai tik tuomet, jei norite sukurti ryškią veido liniją arba tankius kirpčiukus.

Kirpčiukai – šio sezono vinis. Nesvarbu, ar jie trumpi ir tankūs, ar tai tiesiog ilgos smulkios sruogos, kakta turėtų būti uždengta arba švelniai pridengta. Nepamirškite, kad kirpčiukai gali būti labai įvairūs.

Turinčios garbanotus plaukus daugiau nebekovos su neklusniomis garbanomis – tegu jos laisvai plaikstosi. Dabar madinga graži kupeta plaukų, ir kuo netvarkingesnė, tuo geriau. Vis dėlto pakarpyti reikėtų keliais sluoksniais – tai plaukams suteiks purumo.

Toms, kurios pasiryžusios drastiškiems pokyčiams, vertėtų atkreipti dėmesį ne tik į kirpimą, bet ir į spalvą. Plaukų spalva dabar nebeturi atrodyti natūrali – tai tapo dar vienu drąsiu ir madingu jūsų aksesuaru. Rafinuočiausiose šukuosenose matyti rožinės, mėlynos ar varinės sruogos. Vis dėlto šiomis spalvomis nedažomi visi plaukai – nudažomos tik kai kurios vietos, tarkime, pabrėžti kirpčius, nelygius galus ar sluoksnius.

Vaikinai, pasiruoškite – šį sezoną jums skirtos žavios plaukų kirpimo mados kryptys. Paslėpkite giliai savo elektrinę plaukų kirpimo mašinėlę – užsiauginkite mielus “gaurus”.

“Ilgesnės žvilgančios sruogos – populiarėjanti kryptis. Grįžta senokai nematyti ilgi ploni plaukai, įrėminantys veidą ir suteikiantys vyriško žavesio”, - sako Donato. – “Trumpesni plaukai nėra labai trumpi, galai sušiaušti į visas puses. Nors abu įvaizdžiai gan žaismingi, geriausiai jie atrodo su įmantria apranga al la Pierce’o Brosnano.”

Jei seniai ketinote padaryti perversmą ant savo galvos, šį sezoną tam – pats tinkamiausias laikas. Viskas tinka, viskas galima, išskyrus įprastinį stilių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją