"Šį sekmadienį susitinka dvi prasmingos šventės: liturginių metų užsklandoje minime Kristaus Karaliaus šventę, o drauge užbaigiame šventojo Lietuvos Karalaičio Kazimiero metus. Tai dar viena proga geriau suprasti, kas yra Kristus Karalius, ir kas yra žmogus, šiam Karaliui paaukojęs savo gyvenimą", - sekmadienio pamoksle sakė Šventų Mišių koncelebracijai vadovavęs kardinolas Audrys Juozas Bačkis.

Pasak Vilniaus arkivyskupo, tėvo dvaro malonumų apsuptas Kazimieras nesutriko tarp žemiškos prabangos ir galimybių, bet su jaunatvišku įkarščiu ieškojo didžiausio lobio, kurio troško širdis.

Turėjusiam paveldėti karališkąjį sostą, Kristus Karalius skyrė kitą dalią: tapti maldos, gerumo, gailestingumo ir tyrumo apaštalu. "Žemiškieji valdovai jau nukeliavo į istoriją. O Karalaitis Kazimieras ir šiandien yra mūsų mokytojas ir globėjas kelyje į amžinybę", - sakė kardinolas.

Naujieji Bažnyčios metai prasidės pirmąjį Advento sekmadienį - lapkričio 28 dieną. Šventojo Tėvo paskelbtais Eucharistiniais metais Jonas Paulius II tikinčiuosius kviečia ilgesnį laiką pasilikti priešais Švenčiausiajame Sakramente esantį Kristų ir "prisiglaudus prie jo krūtinės, kaip mylimajam mokiniui, pasijusti paliestam jo širdies begalinės meilės".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją