Anot T.Ivanausko, Marizos vadybininkai sprendimą gegužės mėnesiui nukelti koncertą Lietuvoje aiškino planais pavasarį surengti Marizos turą po visas Baltijos šalis.

"Marizos atstovai sakė, kad dabar vykti į Lietuvą jiems nepakeliui", - teigė T.Ivanauskas. Į Lietuvą Mariza turėjo atvykti iš Kinijos, o po koncerto Vilniuje jos laukė pasirodymas Maskvoje.

T.Ivanausko teigimu, Marizos vadybininkai nurodė ir antrą priežastį, dėl kurios nukelia koncertą - Portugalijos atlikėja nekoncertuoja didesnėje nei tūkstančio vietų salėje, o "Siemens arena" talpina iki 12 tūkstančių žiūrovų.

"Nors su jais pasirašytoje sutartyje buvo įrašyta, jog koncertas vyks daugiau nei tūkstantį žmonių talpinančioje "Siemens arenoje", - akcentavo T.Ivanauskas.

Pavasarį Marizos koncertą planuojama surengti Vilniaus kongresų rūmuose. Jau įsigijusieji bilietus į fado atlikėjos pasirodymą gali atsiimti pinigus tose vietose, kur juos pirko nuo šio penktadienio iki gruodžio 10 dienos.

Į Marizos koncertą Vilniuje organizatoriai buvo pardavę apie tūkstantį bilietų.

"Vertikalus horizontas" reikalaus grąžinti Marizai sumokėtus pinigus - dalį honoraro už koncertą bei kelionės į Vilnių išlaidas.

Portugalijoje Mariza buvo pripažinta "Geriausiu Fado balsu", pelnė tarptautinį pripažinimą prestižiniuose 2003 metų BBC radijo "Pasaulio muzikos" apdovanojimuose, kur nugalėjo dviejose nominacijose: "Geriausia Europos atlikėja" ir "Geriausia naujokė".

Debiutinis jos albumas "Fado Em Mim" pelnė auksinį apdovanojimą gimtojoje Portugalijoje.

Gimusi Mozambike, Mariza dar būdama vaikas persikėlė su tėvais į Portugaliją. Ten susidomėjo tradiciniu Portugalijos muzikos stiliumi fado, ėmė lankytis "fado namuose", kur dainavimas buvo neatsiejama gyvenimo dalis.

Fado pradėjo dainuoti nuo mažų dienų, dar net nemokėdama skaityti. Jos tėvas piešdavo trumpas animacines istorijas, kad Mariza lengviau įsimintų dainų tekstus. Penkerių metų pradėjo dainuoti tėvų restorane.

Pirmasis didžiulis Marizos pasirodymas įvyko 1999 metais, kai ji buvo pakviesta į koncertus pagrindinėse Lisabonos koncertų salėse, skirtus Amalijai Rodrigues.

Šiais metais Mariza kartu su Stingu sudainavo jo dainą "A Thousand Years", kuri buvo įtraukta į Atėnų olimpinėms žaidynėms skirtą albumą "Unity".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją