Savivaldybės Kultūros ir meno skyriaus vedėjas Edmundas Žalpys šį sprendimą BNS motyvavo teiginiu, jog šiuo metu miestui netikslinga ir nėra galimybių išlaikyti dviejų teatrų.

Vilniaus miesto teatro vardą turi ir Oskaro Koršunovo teatras, pavasarį laimėjęs savivaldybės paskelbtą konkursą bei trejiems metams užsitikrinęs po 150 tūkst. litų kasmetinę dotaciją iš savivaldybės biudžeto.

Savivaldybės taryba sprendimą dėl Senamiesčio teatro likvidavimo turėtų priimti kitą savaitę. Jei savivaldybės teatras vis dėlto bus panaikintas, jis toliau turėtų gyvuoti kaip viešoji įstaiga, kurią V.Pranulis planuoja įsteigti kartu su teatro aktoriais.

E.Žalpys tikino, jog savivaldybė yra suinteresuota Senamiesčio teatro išlikimu.

"Manome, kad toks į gatvės renginius adaptuotas kolektyvas reikalingas - ypač turizmo sezono metu. Dėl šios priežasties šį teatrą finansiškai globosime ir toliau - planuojame jam skirti dotaciją kitų metų veiklai", - kalbėjo E.Žalpys.

1989 metais įkurtas Senamiesčio teatras organizuoja akcijas ir vaidinimus netradicinėse erdvėse: gatvėse, aikštėse, bažnyčiose, pilyse, parkuose, gamtoje ir kitur. Teatras rengia karnavalines eisenas, įvairias labdaringus renginius vaikų namų ir gatvės vaikams, taip pat humoristines akcijas, liečiančias socialines ir moralines problemas: moters ir vyro santykiai, geros valios stygius, benamystė ir kita.

Gatvės vaidinimai daugiausia skiriami žmonėms, kurie dėl vienų ar kitų priežasčių į teatrą visai neateina arba lankosi labai retai.

Teatras nuolatos dalyvauja tarptautiniame gatvės reginių festivalyje "Vilniaus dienos", Klaipėdos Jūros šventėje, Palangos sezono atidaryme, Šiaulių festivalyje "Žuvys", Vilniaus Muzikinio veiksmo festivalyje ir kitur.

Savivaldybė šiam teatrui iš biudžeto kasmet skirdavo 150 tūkst. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją