Lapkričio 15-19 d. trijuose Paryžiuje įsikūrusiuose - Čekų, Suomių ir Vengrų - kultūros centruose vyksta Tarptautinis džiazo festivalis “Jazzy colors”. Lapkričio 16 d. tarptautinio festivalio programoje bus pristatomas Kęstučio Vaiginio trio. Eugenijus Kanevičius, (kontrabosas), Darius Rudis (mušamieji) ir Kęstutis Vaiginis (saksofonas) atliks originalias K. Vaiginio kompozicijas etno, bliuzo ir kitomis temomis. Šis trio savo programą pratęs ir lapkričio 17 d. viename iš centrinių Paryžiuje jaunimo ir kultūros centrų - FIAP Jean Monet fonde (http://fiap.asso.fr/europe) atidaromoje parodoje. Joje bus eksponuojama apie 70 kūrinių. Parodoje pristatomos Arūno Baltėno fotografijos bei jaunųjų menininkų Joanos Deltuvaitės bei Martyno Martišiaus fotografijos bei skulptūros. A. Baltėnas eksponuoja net tris fotografijų ciklus – „Vilnius“( 1986-1996 ), „Senoji lietuvių skulptūra“ ( 1990 ) bei „Menininkų interjerai“(1986-1990 ). Vilnius A. Baltėno fotografijose, visų pirma, tai miestas be grimo, be reklamų, mašinų ir be žmonių.

Tik pradėjusių savo karjerą menininkų J. Deltuvaitės bei M. Martišiaus kūriniuose užfiksuotas kasdieninio gyvenimo bjaurumas ir grožis, žaismė ir intriga. Vienas iš parodos kūrinių „O sole mio !” jau yra apkeliavęs daugelį parodų. Parodos atidaryme dalyvauja visi autoriai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją