„Factus“ praneša, kad atliko 1076 gyventojų viešosios nuomonės tyrimą, kuriuo buvo siekiama išsiaiškinti Lietuvos gyventojų politines nuostatas prieš artėjančius Seimo rinkimus.

Tyrimo rezultatai rodo, kad jei rinkimai į Seimą vyktų šį sekmadienį, juose pirmautų konservatoriai ir socialdemokratai, turintys atitinkamai 8,3 proc. ir 8,2 proc. gyventojų pasitikėjimą, trečioje vietoje būtų Darbo partija (7,1 proc.). Liberalų ir centro sąjungą palaiko (4,1 proc.), o Artūro Zuoko sąjungą „Taip“ (3,5 proc.) Lietuvos gyventojų. Šiuo metu apie trečdalis gyventojų dar nėra apsisprendę, už kurią partiją balsuotų, 16,7 proc. atsakė, kad rinkimuose nedalyvautų, o apie 12 proc. apklaustųjų apskritai atsisakė nurodyti, kurią partiją remia.

Tuo tarpu penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai savo artimiausius varžovus socialdemokratus ir Artūro Zuoko sąjungą „TAIP“ lenkia beveik dvigubai. Čia TS-LKD populiarumas tarp gyventojų siekia 11,2 proc., Lietuvos socialdemokratų partiją remia 6,1 proc., tiek pat rinkėjų remia ir Artūro Zuoko sąjungą „TAIP“ (6,1 proc.). Už Liberalų ir centro sąjungą balsuotų 5,9 proc. gyventojų, Darbo partiją palaikytų 4,9 proc. rinkėjų. Partijos „Tvarka ir teisingumas“ populiarumas – 2,7 proc., Liberalų sąjūdžio – 2,4 proc. 24,1 proc. gyventojų teigia dar nežinantys už kurią partiją balsuotų, 10,6 proc. neatskleidžia savo pasirinkimo, 18,4 proc. gyventojų rinkimuose nedalyvautų.

Reprezentatyvią apklausą sausio mėn. 16-23 d. atliko bendrovė „Factus“. Tyrimo metu telefonu buvo apklausti 1076 respondentai, kurių pasiskirstymas buvo suformuotas, remiantis kvotinės duomenų atrankos principais. Bendrųjų atsakymų pasiskirstymų paklaida neviršija 5 proc.