Lapkričio 19 d., penktadienį, švedas surengs pasirodymą Vilniaus klube „Cozy“, o šeštadienį bus šiuolaikinio meno festivalio „Virus“ Šiauliuose pagrindinis baigiamojo vakarėlio svečias.

Mikaelas Nordgrenas yra bene universaliausias dabar kaip niekad gyvybingos švedų šokių muzikos scenos talentas. Po trimis skirtingais pseudonimais - „D’Malicious“, „Tiger Stripes“ ir „12th Floor“ - besislepiančio kūrėjo įvairios bei labai skirtingos stilistikos įrašus leidžia garsios ir aukštai vertinamos pasaulio leidybinės firmos - „Wave“ (JAV), „Slip`n´Slide“ (DB), „Wah Wah“ (DB) bei „Raw Fusion“ (Švedija).

Mikaelis šiuo metu itin daug dirba įrašų studijoje. Praėjusią savaitę buvo išleistas „Tiger Stripes“ singlas „Dingo“. Jau įrašyti dar du nauji „12th Floor“ kūriniai. Taip pat netrukus turi pasirodyti ir pirmas jo didelės apimties studijinis darbas – garsiosios „Wave Music“ pristatomas „D’Malicious“ albumas.

Bosu, gitara, būgnais ir pianinu grojančio švedo kuriamos muzikos spektras itin platus ir kartais net sunkiai suvokiamas - nuo tech ir afro flavored house iki soulful garage, nu jazz ir broken beat. Jo kuriamos muzikos gerbėjų gretose rikiuojasi žinomi visai skirtingų žanrų atstovai, dance electronica muzikoa garsenybės - techno guru Laurentas Garnieris ir Carlas Craigas, progressive žymūnai Steve'as Lawleris ir Pete'as Goodingas bei eclectic scenos žvaigždės Mr. Scruff ir Benji B.

Micke'as, kaip jį vadina draugai ir kolegos, su savo plokštelių lagaminu yra aplankęs ne vieną pasaulio šalį. Didžiausią įspūdį jam kol kas paliko vizitas garsiajame Tokijo klube „Yellow“. Taip pat su nekantrumu jis laukia turo Indonezijoje, į kurį turėtų išvykti dar iki metų pabaigos. Lietuvoje švedas tikisi atrasti entuziastingą publiką, apie kurią jam jau teko girdėti, o sostinėje Vilniuje pajusti ypatingą dvasią, būdingą visiems seniesiems Europos miestams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją