Siūlome jums interviu su grupe "Weekends".

- Jūs save vadinate Vilniaus ar Ukmergės grupe?

- Visi dabar gyvenam ir studijuojam Vilniuj, bet savo miesto net nemanome atsižadėti. 66 procentai grupės (Kornas ir Marius) yra ukmergiečiai, tad mūsų yra dauguma ir tvirtai galima pasakyti, kad esam grupė iš Ukmergės. Kostte, grojantis būgnais, yra iš Joniškėlio, bet jis neturėtų prieštarauti. Man juokas ima, kai žmonės, atvykę į sostinę, staiga pasikelia ir ima save vadinti vilniečiais, ten nepragyvenę nė poros metų.

- Kuo ypatinga Ukmergės muzikinė aura, jei iš jos kilę ne tik jūs, bet ir kitas projekto “Popsas užkniso juodai” dalyvis Psichas?

- Ukmergė yra tikras roko miestas. Ir jau daug metų. Dar pats visai mažas būdamas prisimenu, kaip vyko alternatyvus judėjimas.Vos ne kas antrame name gyveno žmogus, grojantis gitara. Grupės kūrėsi kaip grybai po lietaus. Veikė keli jaunimo muzikos klubai. Kultūros namai būdavo pilni jaunimo, norinčio renginių, aparatūros ar patalpų. Keista, kaip gerbiama direktorė E.Vaitkienė atlaikė tokį krūvį.Ir šiandien ten grojančių grupelių netrūksta. Manau, ir mes, ir Psichas praėjo tą patį kelią. Didelis noras grot davė savo. Galima sakyti, grojom grojom rūsy ir prisigrojom iki „Radiocentro”, futbolo himno ir šito albumo. Puiku, kad iš tokio mažo miesto vis dar atsiranda aktyvių žmonių. Tikiuosi, kad ateityje jų bus dar ne vienas.

- Kokie jūsų santykiai su Psichu? Jūs gerokai už jį jaunesni, ar vaikystėj buvot Psicho fanai?

- Santykiai su Psichu visą laiką buvo geri. Net ir prie butelio jokių santykių aiškinimosi bėdų nebuvo kilę. Tikiuosi, viskas taip ir liks. Kai Psichas išgarsėjo, aš dar tik žengiau pirmuosius žingsnius gitaros pamokose. Gerai, kai žmogus iš provincijos gali ne tik nuogą šikną Lietuvai parodyti.

- Grupės pavadinimas angliškas, o dainuojate tik lietuviškai. Nemanote, kad tai šiek tiek nelogiška?

- Šiek tiek nelogiškai tas pats pavadinimas skambėtų lietuviškai. Kai svarstėm pavadinimą, net nebuvom sumąstę jokio lietuviško žodžio. Man atrodo, kad pakanka kvailų lietuviškų grupių pavadinimų. Gal ir mūsų pavadinimas kam nors ir kliūva, bet man nusišikt. Man jis patinka, be to, puikiai nusako mūsų dainų tematiką bei nuotaiką.

- Kuo, tavo nuomone, skiriasi sąvokos „popsas“ ir „popmuzika“?

- Popsas yra pigi ir tuščia produkcija. Dažniausiai dainuojama apie nelaimingą meilę ar pumpurėlius. Tautai ilgus metus buvo tai kišama, kol suformulavo neteisingą muzikinį skonį. Čia puikiai pasidarbavo du broliai, visoje Lietuvoje žinomi kaip geriausi grupių prodiuseriai. Gal ir geriausi, nes iš visiško š... sugeba išspausti labai populiarią prekę. Pagirtina, kaip verslininkams, bet aš nesu už popsą. Lietuvoj grupės iš kailio neriasi, kad tik jų dainą pagrotų populiari radijo stotis ir dažnai iš pakankamai neblogos muzikos padaro visišką mėšlą. Mes esame viena iš nedaugelio „nepopsovų“ grupių, kurių muzikos radijo stotys neatmeta ir nesiūlo visko perdainuoti taip, kaip mums nepatinka. Dėl to džiaugiamės ir tikime, kad tokių grupių tik daugės.

- Kaip įvardintum savo grojamą stilių? Pasakok, kaip ir kodėl jis toks susiformavo.

- Mūsų stilių galima būtų vadinti softrock, bet galima ir pop muzika (ta prasme, kad populiaru ir suprantama daugeliui). Man nesvarbu, kaip pavadinsi... Stilių formavo mano klausoma muzika. Patinka britiškas rokas, taip pat pankrokas. Patinka tų grupių muzikinė ekspresija, žodžių paprastumas, bet nebanalumas. Tą patį stengiuos perteikti savo dainuose. Esam dar jauni ir dar kalsim į klyną. Cha, cha, cha...

- Kodėl net dvejose pirmose „Weekends“ dainose figūruoja batai? „Šuo apmyžo tau batą“ ir „pamečiau aš vieną batą“?

- Batai čia niekuo dėti. Mes nesame dėl jų pamišę. Mano dainos yra apie realius, kasdieniame gyvenime vykstančius dalykus. Juk būna, kad padauginęs sugebi pamest ne tik batą... O šunys savo tuštinimosi reikalą gali padaryt bet kada ir bet kur. Kažkada mačiau, kaip šunėkas pakėlė koją ir ant pažįstamo naujų sportbačių paleido srovę. Vaizdelis buvo mirtinas – prisiminiau tai rašydamas dainai žodžius.

- Ar futbolo himną parašėte iš meilės „fulei“, ar dėl to, kad himnus rašyti – pelnas?

- Parašęs šį himną tikrai nepraturtėjau. Nenusipirkau namo ir neįsigijau ferario. Esu futbolo gerbėjas ir man net malonu buvo tai daryti. „Weekends“ myli futbolą! Ir net nedrįskit tuo abejot! Nekenčiu, kai visur kišama finansinė nauda. Juk ne viskas pinigais matuojama. Galima padaryt kažką ir vardan idėjos!

- Kiek „bankių“ esi įmušęs per vienas varžybas?

- Žaisdamas sporto mokyklos komandoje oficialiose varžybose esu įmušęs 2 įvarčius. Buvau saugas ir mano darbas buvo padėt komandos puolėjams įmušt.

- Jei reikėtų paaukoti 2000 litų „Žalgirio“ stadiono remontui, ar aukotum?

- Jei iš L.Varanavičiaus gautume VIP kvietimą į visas ten vyksiančias rungtynes - su malonumu. Galėčiau dalyvauti ir labdaros koncerte, kad tik Lietuvos futbolas pakiltų iš pelenų.

Trumpa grupės biografija

„Weekends“ susikūrė Ukmergėje prieš 4 metus. Pirmasis grupės radijo singas „Buvau“, radijo eteryje suskambėjo 2000-aisiais. Tai pačiais metais „Weekends“ šalia grupių „Biplan“, SH ir „Merlin“ buvo nominuoti „Radiocentro“ apdovanojimuose (metų roko grupės nominacija). Vėliau radijo stotyse skambėjo „Weekends“ kūriniai „Palauk“, „Padainuok“. Į albumą „Popsas užkniso juodai“ įtrauktos dvi grupės dainos - „Padainuok“ ir futbolo himnas „Ateities čempionai“, kurią drauge su grupe atlieka Marijus Mikutavičius ir Psichas. Su šia daina „Weekends“ yra laimėjusi ir LRT laidos „Lietuvos dainų dešimtukas“ etapą bei patekusi į pusfinalį. Šiuo metu grupę sudaro trys žmonės: Kornas (vokalas, gitara), Mariux (boso gitara) ir Kostte (mušamieji). Kornas ir Kostte – studentai, Mariux – profesionalus kulinaras, šiuo metu besidarbuojantis populiariame sostinės naktiniame klube.