Pasak "Nijolės" kailių namų savininkės Nijolės Veličkienės, pusantro šimto modelių kolekcijoje atsispindi pastarųjų metų kardinalūs kailių ir aukštosios mados pokyčiai. "Geriausios pasaulio technologijos, brangūs kailiai bei medžiagos, originalūs sprendimai ir idėjos leido mums sukurti tokius kūrinius, kuriuos iki šiol buvo galima tik įsivaizduoti", - sako N.Veličkienė.

Aukštosios mados magnatas V.Judaškinas yra sakęs, jog jam patinka kūrybiškas N.Veličkienės požiūris. "Juk tam, kad į savo mados namus pasikviestum kitą dizainerį, reikia turėti drąsos ir šiuolaikiško mąstymo. Man buvo be galo įdomu dirbti su nauja, neįtikėtinai daug galimybių teikiančia medžiaga - kailiu", - sakė dizaineris, pripažinęs, jog ši kolekcija radikaliai skiriasi nuo jo ankstesnės kūrybos - jai stengtasi suteikti nepakartojamą veidą.

Originali kolekcija buvo kuriama Italijos, Prancūzijos, Rusijos ir Lietuvos studijose. Jai buvo naudojamos ypač brangios ir pažangios lazerių technologijos, mezgimas, skutinėjimas, perforavimas, nauji dažymo būdai.

Kolekcija "Žiemos nakties sapnas" aprėpia aukštosios mados (haute couture) ir gatavų drabužių (pret-a-porter) modelius. Tai įmantrūs sabalų, rusiškos veislės šermuonėlių, pešioti perlamutriniai bebrų, šinšilų bei karakulių kailiai, taip pat kasdien dėvimi širlingo ir audinių kailiniai, komponuoti su džinsų spalvos oda ar šilku siuvinėtais krokodilo odos reljefais. Pasak N.Veličkienės, kolekcija išlaiko vientisą stilių ir išsiskiria rankų darbo gausa.

Kolekcijos pristatymo vakaro režisierius Ramūnas Marcinkus sakė siūląs galimybę pamatyti modelius iš arti. "Pernykštėje kailių mados šventėje "Alter ego" kūrėme mados teatrą, kur buvo svarbi ir vaidyba, šokis. Šįmet suteikiame galimybę džiaugtis ne teatru, bet pačia kolekcija, kuri yra viena sudėtingiausių ir įdomiausių iš kada nors rodytų Lietuvos publikai", - teigia režisierius.

Rotušėje vyksiantį renginį dideliame ekrane bus galima matyti ir Rotušės aikštėje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją