Vilniuje "Lietuvos rytas" Čekijos čempionus nugalėjo 6 taškais, todėl pergalė 7 taškų skirtumu itin skaudi.

Rungtynių eiga:

Aikštės šeimininkai pataikė tritaškį, paskui sekė dvitaškis, tačiau Lawrence'as Robertsas atsakė dviem taškais (5:2). Netrukus Tyrese'as Rice'as pataikė iš toli, o Piotras Benda pelnė du taškus (9:7) Jonas Valančiūnas įdėjo kamuolį į krepšį ir išlygino rezultatą, tačiau netrukus čekai vėl buvo priekyje (12:11).

Chesteris Simmonsas pataikė iš toli ir leido išsiveržti į priekį ČEZ klubui, tačiau Predragas Samardžiskis pranašumą sumažino taikliu baudos metimu (17:15). Pirmojo kėlinio pabaigoje Michaelas Lenzley pataikė iš toli, tačiau P.Samardžiskio metimas iš po krepšio taip pat buvo taiklus (23:19).

Antrasis kėlinys prasidėjo taikliais Lamayne'o Wilsono baudų metimais. T.Rice'as sušvelnino skirtumą pataikydamas iš vidutinio nuotolio. Netrukus amerikietis pelnė dar du taškus, šį kartą - nuo baudų metimo linijos (25:23).

Netrukus T.Rice'as smeigė dar vieną tritaškį ir išvedė "Lietuvos rytą" į priekį. Artūras Jomantas du taškus pelnė nuo baudų metimo linijos, tačiau netrukus P.Benda pataikė dvitaškį (27:30). Pavelas Pumplra pataikė sudėtingą dvitaškį ir išvedė ČEZ klubą į priekį. Čekijos ekipos krepšininkas pataikė iš toli (34:30). P.Samardžiskis gavo progą mesti baudų metimus ir ją išnaudojo - abu makedono metimai buvo tikslūs.

Trečiojo kėlinio pradžioje du taškus pelnė Drew Naymickas. J.Valančiūnas išprovokavo varžovo pražangą, stojo prie baudų metimo linijos ir pataikė abu baudų metimus (38:34). Ch.Simmonsas pataikė dar vieną tritaškį, už akimirkos sekė dar vienas taiklus ČEZ ekipos krepšininkų metimas.

Steponas Babarauskas prametė abu baudų metimus (45:35). "Lietuvos rytas" pelnė 8 taškus be atsako ir sumažino varžovų deficitą iki 2 taškų (45:43). Aikštės šeimininkai pataikė iš toli, tačiau tuo pačiu atsakė T.Rice'as, Renaldas Seibutis pelnė du taškus ir išlygino rungtynių rezultatą (48:48). Mindaugas Katelynas baudų metimais galėjo išvesti savo ekipą į priekį, tačiau ja nepasinaudojo. P.Benda taip pat stojo mesti baudos metimų ir juos pataikė (56:52).

Ketvirtasis kėlinys prasidėjo taikliu ČEZ ekipos krepšininko dvitaškiu. Vilniečiai strigo gynyboje, o aikštės šeimininkai toliau rinko taškus (64:57).

A.Jomantas pelnė 4 taškus iš eilės ir sumažino varžovų pranašumą. "Lietuvos ryto" krepšininkai galėjo išlyginti rezultatą, tačiau T.Rice'as prametė iš toli, o varžovai atsakė dvitaškiu (68:63).

A.Adamsas pataikė iš toli, Lietuvos klubo krepšininkai užpulti nesugebėjo, o varžovai tęsė tritaškių šou. Rungtynių pabaigoje A.Džikičiaus auklėtiniai bandė prasižengti ir tikėjosi netaiklių varžovų baudos metimų, tačiau metimai buvo taiklūs ir leido ČEZ ekipai užsitikrinti pergalę (80:73).

"Lietuvos rytas": Tyrese'as Rice'as 19, Renaldas Seibutis 13, Lawrence'as Robertsas (10 atk. kam.) ir Predragas Samardžiskis po 10, Jonas Valančiūnas 9 (10 atk. kam.), Artūras Jomantas ir Steponas Babrauskas 6.

ČEZ: Pavelas Pumprla 18, Petras Benda 16, Chesteris Simmonsas ir A.J.Abramsas po 12.

Šaltinis
Temos
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją