Pirmosiose Juodojo žemyno svarbiausio tarptautinio turnyro varžybose susigrūmė šeimininkė Pusiaujo Gvinėja ir Libijos futbolininkai. Šeimininkai savo sirgalių akivaizdoje sugebėjo iškovoti pergalę minimaliu rezultatu 1-0, dėka Javiero Balboa įvarčio.

Tuo tarpu antrosiose pirmosiose Nacijų taurės dienos rungtynėse buvo užfiksuotas gan netikėtas rezultatas. Jose Senegalo rinktinė, kuri drauge su Dramblio Kaulo Kranto ir Ganos nacionalinėmis komandomis yra laikoma šio turnyro favorite, patyrė pralaimėjimą prieš Zambiją.

Zambijos futbolininkai į priekį išsiveržė jau 12 minutę, kuomet kamuolį į senegaliečių vartų tinklą nukreipė puolėjas Emmanuelis Mayuka. Neprabėgus nė dešimčiai minučių, 20 minutę, zambiečiai sugebėjo padvigubinti savo turimą pranašumą. Šįkart jiems įvartį pelnė saugas Rainforfas Kalaba.

Įpusėjus antrajam kėliniui senegaliečiams pagaliau pavyko įveikti varžovų gynybą ir sušvelninti rezultatą, kuomet pasižymėjo Dame N‘Doye. Nepaisant Senegalo rinktinės pastangų, išlyginti rezultato jiems nesigavo ir turnyras Senegalui netikėtai buvo pradėtas pralaimėjimu.

Rezultatai:

Pusiaujo Gvinėja 1 – 0 Libija

87' [1 - 0] Javier Balboa

Senegalas 1 – 2 Zambija

12' [0 - 1] Emmanuel Mayuka
20' [0 - 2] Rainford Kalaba
74' [1 - 2] Dame N‘Doye