Įsiutino LFF sprendimas

Senas konfliktas nauja ugnimi suliepsnojo trečiadienį LFF vykdomajam komitetui, kuriam vadovauja L. Varanavičius, nusprendus sustabdyti VAFF narystę federacijoje.

R. Vaiginas, kuris yra ir sostinės savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, tikina, kad taip LFF vadovybė pasielgė siekdama prieš LFF narių konferenciją pašalinti sau iš kelio nepatogius oponentus. Visuotinėje konferencijoje, kuri turėtų vykti metų viduryje, bus rengiami ir eiliniai LFF prezidento rinkimai.

„Šio žingsnio tikslas – apjuodinti varžovus prieš būsimus rinkimus“, – rėžė R. Vaiginas.

Tiesa, atvirai atsakyti į klausimą, ar puoselėja planus kandidatuoti į LFF prezidento postą, VAFF vadovas nesiryžo.

„Neplanuoju, bet neatmetu galimybės, – miglotai kalbėjo R. Vaiginas. – Nenoriu ten veržtis, būti iešmininku. Ką palaikyčiau, jei pats nesiekčiau prezidento posto? Žiūrėtume, kandidato dar neįvardijome“.

Regi sąskaitų suvedinėjimą

LFF ketvirtadienį pranešė, kad VAFF narystę nuspręsta stabdyti dėl to, jog pastaroji organizacija neva šiurkščiai pažeidė LFF įstatus, piktybiškai nevykdė LFF vykdomojo komiteto sprendimų bei neužtikrino tinkamos futbolo veiklos organizavimo Vilniaus apskrityje.

Esą priimant sprendimą atsižvelgta į LFF drausmės komiteto teikimą, iš VšĮ „Sekmadienio futbolo lyga“ (SFL) ir Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos (LFTA) gautus raštus, taip pat teisinę išvadą dėl VAFF įstatų neatitikimo standartizuotiems LFF vykdomojo komiteto patvirtintiems apskričių futbolo federacijų įstatams.

„Vilniaus apskrityje susiklosčiusi itin sudėtinga situacija – buvo iškilusi reali grėsmė šių metų sezono vykdymui. Įvertinę situaciją – futbolo bendruomenės skundus dėl VAFF veiklos, teisininkų išvadas dėl įvairių pažeidimų bei LFF įstatų ir drausminių procedūrų ignoravimo – vykdomojo nariai priėmė vienintelį šiuo metu teisingą sprendimą“, – LFF išplatintame pranešime cituojamas L. Varanavičius.

VAFF atstovai visas pretenzijas vadina miglos pūtimu ir tvirtina, kad savame kieme tvarkosi pakankamai sėkmingai.

„SFL prezidentas Paulius Malžinskas jau seniai griežia dantį ant manęs, kad negauna valdžios VAFF. Su LFTA apskritai neturime nieko bendro, kadangi išsiauginome savų teisėjų. Tai – tik asmeninis Aurimo Budraičio (VAFF atsakingojo sekretoriaus – DELFI) ir Jono Bragos (LFTA prezidento) konfliktas. O dėl įstatų neatitikimo LFF mūsų iki šiol nebuvo net perspėjusi, nors jie patvirtinti pernai“, – dėstė R. Vaiginas.

Griebtųsi net diversijos

Jei LFF vykdomasis komitetas nepakeis savo sprendimo, VAFF vadovai grasina sabotuoti federacijos veiklą. Be to, R. Vaiginas atvirai reikalauja L. Varanavičiaus galvos.

„Jeigu nepakeisime prezidento per LFF konferenciją, dėsiu visas pastangas, kad jo vis tiek neliktų. Kaip tai padaryti? Kelią jau parodė pati LFF – bus svarstomas klausimas dėl LFF veiklos sustabdymo.

Neatmetu galimybės po kitų Seimo rinkimų įkurti alternatyvią futbolo federaciją ir kreiptis į Kūno kultūros ir sporto departamentą (KKSD), Vyriausybę ir Seimą dėl jos pripažinimo. Savo ruožtu, kreiptumėmės ir į UEFA. Lietuvą turbūt suspenduotų, bet nuo to blogiau nei yra dabar vis tiek nebūtų. Gal per kokius metus laiko išsivalytume ir išsirinktume žmones, kurie iš tikro gali ne tik gražiai kalbėti, bet ir kažką padaryti futbolo labui. Sakau tai atviru tekstu, kadangi nematau jam (L. Varanavičiui – DELFI) perspektyvų“, – dėstė R. Vaiginas.

Išklausyti L. Varanavičiaus nuomonės apie kaltinimus susidorojimu su opozicija DELFI penktadienį nepavyko – nuo 2000 metų LFF vadovaujančio prezidento telefonas buvo išjungtas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)