"Įmonės turtas buvo apdraustas, tačiau žemės drebėjimo Lietuvoje niekas nelaukė",– apgailestauja Romanas Urniežius, AB "Dvarčionių keramika" viceprezidentas finansams. Pasak draudikų, net ir po "Dvarčionių keramikos" bėdos nepadaugėjo norinčiųjų apsidrausti ir nuo gamtos išdaigų.

"Mes buvome nuo visko apdrausti – nuo gaisrų, nuo trečiųjų asmenų veikos – nuo ko tik nori, ką tik pasiūlė draudikai. Tik nebuvo įrašytos gaivalinės nelaimės. Mes nebūtume tam prieštaravę, bet jie to nepasiūlė – pasirodo, pasisekė jiems", – teigė Romanas Urniežius, "Dvarčionių keramikos" viceprezidentas finansams.

DK yra draudimo brokerio BĮ UAB "Finalas" vienas iš didžiausių klientų. Edgaras Valiauga, brokerio bendrovės direktoriaus pavaduotojas, teigia, kad, drausdama kai kuriuos pastatus DK sudarė tiesiogines sutartis su draudimo bendrovėmis.

"Į mus dėl to pastato draudimo nebuvo kreiptasi. Jie jo draudimą pirko tiesiogiai, ne per "Finalą",– tikina jis. Pasak p. Valiaugos, Lietuvoje yra įprasta draustis nuo stichinių nelaimių, tačiau ne visos draudimo kompanijos nuo jų draudžia. "O kai pasiūlo tokį draudimą, ne visi supranta, už ką reikia mokėti, nes Lietuvoje tokie įvykiai nedažni", – aiškina jis.

"Per pastarąsias savaites nepadaugėjo klientų, norinčių draustis nuo stichinių nelaimių – nuošliaužos retas dalykas", – mano p. Valiauga.

Ponas Urniežius teigia, kad DK buvo apdraustas AB "Lietuvos draudimas", UAB "Lindra" bei kitose draudimo bendrovėse. Prieš 12 dienų didžiulė žemės nuošliauža sugriovė didžiausios Baltijos šalyse keraminių plytelių gamintojos sandėlius.