Japoniškas padažas “Gamadari”

Paruošimas: 5 min. / Gaminimas: 10 min.

Produktai:

1 puodelis augalinio aliejaus
50 g anakardžių
25 g sezamo sėklų
30 g svogūno
40 g žalių obuolių
0,5 skiltelės česnako
30 ml mirino (ryžių vyno)
30 ml ryžių acto sušiams
50 ml sojų padažo
10 g cukraus

Gaminimas:

Sudėkite visus produktus (išskyrus augalinį aliejų) į maišytuvą ir sutrinkite. Išjunkite maišytuvą, supilkite augalinį aliejų ir dar kartą viską išmaišykite. Supilkite padažą į padažinę ir papuoškite sezamų sėklomis.

Vienoje šio patiekalo porcijoje (2 valg. š.) yra 130 kcal, 10 g riebalų (iš kurių 0,1 g - sočiųjų), 3 g baltymų ir 0,8 g skaidulų.

Saujoje anakardžių (34 g) yra iki 22 proc. visos magnio ir triptofano paros normos. Šios medžiagos pašalina nervinę įtampą, todėl jei patiriate stresą, kas pusdienį suvalgykite po 20 vienetų šių riešutų.

Pesto padažas su pistacijų riešutais ir raudonėliu

Pasiruošimas: 5 min / Gaminimas: 5 min

Produktai:

2,5 puodelio smulkintų špinatų
2 puodeliai šviežio raudonėlio lapelių
1 puodelis šviežių petražolių
2 šaukštai tarkuoto parmezano
2 šaukštai pistacijų
4 šaukšteliai citrinos sulčių
0,4 šaukštelio druskos
2 skiltelės česnako
3 šaukštai alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Sutrinkite maišytuvu visus produktus (išskyrus alyvuogių aliejų) iki vientisos masės. Neišjungę maišytuvo lėtai supilkite alyvuogių aliejų ir dar viską pamaišykite maždaug 2 minutes. Supilkite padažą į padažinę ir patiekite.

Vienoje porcijoje yra 96 kcal, 8 g riebalų (iš jų 1,4 g – sočiųjų), 2,6 g baltymų ir 2,2 skaidulų.

Aštrus padažas su graikiniais riešutais

Pasiruošimas: 5 min. / Gaminimas: 7 min.

Produktai:

2 puodeliai graikinių riešutų
0,5 arb.š. kumino
0,5 arb.š. cukraus
35 g marinuotų aitriųjų paprikų
0,5 arb.š. druskos
1 galvutė česnako
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
2 arb.š. citrinos sulčių

Gaminimas:

Sutrinkite maišytuvu graikinius riešutus, kuminą, cukrų ir druską. Pridėkite aitriųjų paprikų, česnako, supilkite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis. Dar kartą viską gerai sutrinkite. Supilkite padažą į padažinę ir patiekite ant stalo.

Vienoje porcijoje (2 valg.š.) yra 120 kcal, 11 g riebalų (iš jų 0,5 g sočiųjų), 2,2 g baltymų ir 0,8 g skaidulų.

Ketvirtadalyje stiklinės graikinių riešutų yra 95 proc. Omega-3 riebalų dienos normos. Tyrimai rodo, kad šie riebalai normalizuoja apetitą. Besilaikantiems dietos reikėtų tuo pasinaudoti ir į varškę ar jogurtą įberti 6-7 graikinių riešutų puseles.

Džiovintų pomidorų ir riešutų tapenadas

Pasiruošimas: 5 min. / Gaminimas: 10 min.

Produktai:

30 g džiovintų pomidorų
3 valg.š. kedrinių pinijų arba smulkintų migdolų
3 valg.š. tarkuoto parmezano
2 valg. š. šviežių pjaustytų bazilikų lapelių arba 1 arb.š. džiovinto baziliko
1 skiltelė česnako
Šiek tiek druskos ir pipirų

Gaminimas:

Sudėkite džiovintus pomidorus į puodą ir užpylę juos verdančiu vandeniu palaikykite 15 min., kol jie suminkštės. Tuo metu keptuvėje ant vidutiniškos ugnies pakepinkite kedrines pinijas arba migdolus, kol jie įgaus auksinę spalvą. Sudėkite į maišytuvą pomidorus, riešutus, sūrį, bazilikus ir česnaką bei viską sutrinkite iki vientisos masės. Pagal skonį pridėkite druskos ir pipirų. Supilkite padažą į padažinę ir patiekite.

Vienoje porcijoje (2 valg.š.) yra 60 kcal, 3,2 riebalų (iš jų 1 g sočiųjų), 4 g baltymų ir 1,4 g skaidulų.

Migdolai ir kedrinės pinijos yra puikus vitamino E šaltinis: ketvirtadalyje stiklinės yra 45 proc. šio vitamino dienos normos. Norėdami praturtinti vitaminu E savo racioną, berkite šiuos riešutus į salotas ar tirštus kokteilius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją