„Kibirkšties-Tichės-IKI“ ekipa nuo pat rungtynių pradžios perėmė iniciatyvą į savo rankas. Rezultatas lygus buvo tik pirmomis susitikimo minutėmis, netrukus Vilniaus krepšininkės išsiveržė į priekį (9:6), o kėlinio pabaigoje, daugiausiai Sakellie Daniels ir Gintarės Petronytės pastangomis, skirtumas tapo dviženklis (23:10).

Antrame ketvirtyje „Kibirkšties-Tichės-IKI“ komanda toliau didino pranašumą. Vyriausiasis treneris Tadas Stankevičius aikštėje leido pasirodyti visoms vienuolikai registruotų krepšininkių. Kėlinio pabaigoje skirtumas pasiekė dvidešimt taškų (42:20).

Trečias ir ketvirtas kėliniai klostėsi pagal panašų scenarijų: Vilniaus klubas užtikrintai laikė iniciatyvą savo rankose, o sostinės ekipos treneriai galėjo leisti rungtyniauti mažiau žaidžiančioms krepšininkėms.

Vilniaus ekipa užtikrintai laimėjo kovą po krepšiais (56/37) ir atliko daugiau rezultatyvių perdavimų (18/10).

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Eglė Šniokaitė. Gynėja per 28 minutes pelnė 18 taškų (5/7 dvitaškiai, 2/2 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 6 ir perėmė 4 kamuolius bei atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

Justina Kraujūnaitė ir Dalia Belickaitė pelnė po 13, Greta Šniokaitė 9, Sigita Galdikaitė, Gintarė Petronytė, Sakellie Daniels ir Santa Dreimanė po 7 taškus.

A grupėje trečiadienį Kauno „Sirenos“ svečiuose 52:63 (11:21, 13:20, 13:11, 15:11) pralaimėjo Gardino „Olimpia“ (Baltarusija) krepšininkėms ir prarado visas galimybes patekti į antrą etapą. Kristina Alminaitė ir Eglė Tarasevičiūtė surinko po 15, o Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė - 13 taškų. Šios trys žaidėjos rungtyniavo be keitimų.

Tuo tarpu pergalę iškovojusi „Olimpia“ (7 pergalės/2 pralaimėjimai) užsitikrino antrą vietą A grupėje ir pelnė kelialapį į Elito diviziono varžybas, kuriose dalyvaus aštuonios komandos.

Antrajame etape „Olimpia“ rungtyniaus su Sankt Peterburgo „Spartak“ (Rusija), Minsko „Horizont“ (Baltarusija) komandomis bei B grupės nugalėtojomis. A grupės nugalėtoja jau anksčiau tapo Rygos „TTT-Riga“ (Latvija, 9/1).

„Kibirkštis-Tichė-Iki“ po „Olimpia“ ekipos pergalės taip pat prarado visas galimybes patekti į Elito diviziono varžybas.

Kitas rungtynes „Kibirkšties-Tichės-IKI“ komanda žais ketvirtadienį su „Olimpia“ krepšininkėmis, o „Sirenos“ - su „Viktoria“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją