110
Kitas

Kasdien valgyti tuo pačiu laiku

1. Reikia valgyti 5 -6 kartus per dieną

Jeigu valgysite kas 2,5-3 valandas, nespėsite išalkti, todėl nepulsite prie maisto kaip išbadėjusi vilkė. Suvalgiusi sočius pusryčius, vėliau pasimėgaukite sveiku vaisių užkandžiu, pietums nebūtina sušveisti trijų patiekalų, net jeigu jie įskaičiuoti į kainą, geriau išsirinkite vieną ir suvalgykite su malonumu.

Venkite per pietus prisikimšti pilną skrandį. Sumažės darbingumas, pasijausite mieguista, apsunksite. Vietoj sriubos išgerkite šviežiai spaustų nesaldžių sulčių stiklinę, pagrindiniam patiekalui rinkitės didelę šviežių daržovių salotų lėkštę su virtu kiaušiniu, žuvimi, jūros gėrybėmis, paukštiena ar nebrandintu sūriu. Geriau nenaudokite jau paruoštų pirktinių padažų, ypač majonezo. Geriau rinkitės alyvuogių aliejų ir skiltelę citrinos, ar šlakelį balzaminio acto.

Jeigu pietaujate darbo vietoje, atsineškite ne visiškai paruoštą patiekalą; druską, pipirus, aliejų ir balzaminį actą geriau turėti darbe, spintelėje, o citrinos skiltelę, taip pat salotų priedus, tokius kaip džiūvėsėliai, sėklos, sūris ar jūros gerybės geriau atsineškite atskirame indelyje. Viską sudėkite kartu ir sumaišykite prieš pat valgydama. Maistas turi atrodyti patraukliai, tuomet valgysite su didesniu apetitu.

Kitos pertraukėlės metu išgerkite žalios arbatos, suvalgykite bananą, arba obuolį.

Vakarienei pasigaminkite lengvų patiekalų. Tinka makaronai su naminiu padažu (ne sintetiniu), koldūnai, įvairūs virtiniai, blyneliai, varškės ar daržovių apkepas, daržovių troškiniai su ir be mėsos, įvairūs kruopų, virtų bulvių ar ankštinių garnyrai prie virtų ant garų, arba keptų folijoje žuvies ir mėsos patiekalų, santykiu 3:1.

Vakarieniaukite ne vėliau nei 3 val. prieš miegą, jeigu atėjus laikui miegoti, pasijusite alkana, išgerkite ½ stiklinės kefyro su bananu arba suvalgykite 100 g natūralaus jogurto, sučiulpkite 1 arb. šaukštelį medaus.

110
Kitas

Kasdien valgyti tuo pačiu laiku

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją