Naujieji reikalavimai yra pakankamai logiški ir teisingi, tačiau kadangi juos galima gana nesunkiai interpretuoti, žinant Rusijos policijos darbo specifiką, net neabejojama, kad atsiras papildoma galimybė policijos pareigūnams piktnaudžiauti užimama padėtimi. Juo labiau, kad baudos numatytos pakankamai griežtos.

Dabar policijai atsiras daugiau pagrindo bausti vairuotojus, nesilaikančius kelių eismo taisyklių (KET). Kelių policija siūlo galimybę atimti teises iš tų vairuotojų, kurie pradėdami lenkimą kerta punktyrinę liniją, o manevrą užbaigia kirsdami ištisinę liniją. Pagal pirminį pasiūlymą už tai būtų šešiems mėnesiams atimama teisė vairuoti.

Tiesa, kirtus ištisinę liniją bausmė negresia tuomet, kai yra lenkiamos transporto priemonės, kurių greitis iki 30 km/val.

Taip pat siūloma padidinti baudas už važiavimą pakele. Tiesa, tai iš esmės galiotų tik didmiesčių vairuotojams, o ypač Maskvos, kur siekdami praleisti mažiau laiko spūstyse, vairuotojai gudrauja ir apvažiuoja stovinčias kamštyje transporto priemones. Dabar galiojanti 500 rublių bauda, kelių policijos nuomone, yra per švelni.

Teisės būtų atimtos už ženklo „eismas ratu“ ignoravimą. Važiuojantys pro draudžiančius eismą ženklus ir atsiduriantys priešpriešiniame vienpusiame eisme turėtų per šešis mėnesius praleisti be vairuotojo teisių bei dar susitaupyti 5000 rublių baudai. Vienpusio eismo juostose ir toliau bus galima važiuoti atbulomis, jei tai netrukdys eismui.

Siekiant sumažinti pareigūnų papirkinėjimo atvejų, Maskvoje bus įdiegta pilnai automatizuota baudų skyrimo sistema. Vietoj greičio kontrolės punktų bus įrengti greičio fiksavimo radarai. Jie bus sujungti su elektronine duomenų baze ir galės išsiuntinėti baudas už padarytus nusižengimus.