Šį fenomeną mokslininkai pavadino „partnerė per vidurį“ – kai mylima moteris atsiduria tarp paties vyro ir jo draugų.

Skelbiama, kad šią nemalonią būseną patiria net 25 proc. apklaustų vyrų.

Mokslininkas Benjaminas Cornwellis iš Kornelio universiteto Čikagoje, teigia: „Vyrai, kurie patiria tą jausmą, kai mylima moteris atsiduria tarp jo ir draugų, dažniau patiria erekcijos sutrikimų, be to, jiems sunkiau sekso metu patirti orgazmą“.

Anot ekspertų, vyras dėl tokių santykių jaučiasi prastai, pažeidžiama jo nepriklausomybė ir privatumas, o tai interpretuojama kaip skaudus smūgis jo vyriškumui.

Mokslininkai įspėja, jog moterys, aktyviai besikišančios į savo vyrų socialinį gyvenimą, pačios prisidaro problemų.

JAV mokslininkai taip pat nustatė, jog pakankamai laiko pabūti su draugais neturintys vyrai mažiau besižavi savo antrąja puse.

Tyrimo autoriai teigia, jog nieko blogo, jei moterys prisiima atsakomybę už poros socialinį gyvenimą, nes dailiosios lyties atstovės turi geresnių organizacinių gebėjimų. Tačiau neleisti vyrui vienam pabūti su draugais yra tiesiog žalinga – pora ne tik labiau nesuartės, tačiau gali pradėti dar labiau tolti.

Ekspertai pataria rūpestingoms žmonoms padrąsinti savo vyrus kartais kur nors išeiti be jų, tik su bičiuliais, net jei vyras ir iš pradžių tam priešinasi.

„Vyrams greičiausiai nerimą kelia prie vartų laukiančios moters vaizdinys. Baisiausia, jog moterys poros socialinį gyvenimą pradeda tvarkyti taip, jog su artimais bičiuliais jos antroji pusė tegali pabūti per bendrus pietus. Vyrui galimybė pažaisti golfą ar išlenkti kelis bokalus su draugu, kuris gerai nepažįsta jo žmonos, yra labai svarbu – tai galimybė išsaugoti nepriklausomybę kiekvieną dieną“, - sako B. Cornwellis.

„Jeigu kas kartą į susitikimą su bičiuliais vyras privalo vestis ir žmoną, o žmona su jo draugais mezga artimą kontaktą, šeimoje atsiranda problemų“, - konstatuoja ekspertas.

Tyrimo rengėjai analizavo 2005 metais vykdyto socialinio projekto „National Social Life, Health and Aging Project“ metu atliktos apklausos rezultatus. Tuomet buvo apklausta daugiau nei 3 tūkst. 57-85 metų amžiaus Čikagos gyventojų.

Vienas iš tyrimo bendraautorių iš Kornelio universiteto Edwardas Laumannas sako: „Jam reikia žmogaus, su kuriuo galėtų pasikalbėti tik jam aktualiomis temomis – ar tai būtų futbolas, ar politika, ar nerimas dėl darbo. Svarbiausia, jog išsikalbėjęs vyras nejustų, kaip per žmoną viskas vėl grįžta jam atgal“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją