Į Rusiją išvyko be dviejų krepšininkų

Krasnodare „Lietuvos ryto“ komanda viešės antrą kartą šiame sezone. Spalį vykusiose VTB Vieningosios lygos rungtynėse svečiams iš Lietuvos pavyko išplėšti pergalę rezultatu 78:71.

„Varžovai žaidžia greitą krepšinį, kartu ir laikydamiesi disciplinos, ir nevengdami improvizacijų bei tinkamą akimirką nutraukdami savo derinius“, – įspūdžiais apie „Lokomotiv-Kuban“ ekipą dalinosi gynėjas Renaldas Seibutis.

Trenerio iš Serbijos Božidaro Maljkovičiaus vadovaujama komanda praėjusioje akistatoje su „Lietuvos rytu“ dar vertėsi be gynėjo Rodericko Blakney. Vos atvykęs į Krasnodarą amerikietis tapo vienu naudingiausių „Lokomotiv-Kuban“ žvaigždės Jeremiah Massey talkininkų. Pastarasis aukštaūgis iš JAV Europos taurės turnyre vidutiniškai renka po 15,7 taško ir atkovoja 9,3 atšokusio kamuolio per rungtynes.

„Dabar „Lokomotiv-Kuban“ komanda žaidžia kur kas geriau nei spalį, todėl laimėti mums bus gerokai sunkiau. Sakyčiau, kad Krasnodaro klubas yra ne tik mūsų grupės, bet ir viso Europos taurės turnyro favoritas. Faktas, kad mes su rusais rungtyniaujame ir vienoje VTB lygos grupėje, tik apsunkina situaciją, nes nėra lengva dažnai žaisti su ta pačia ekipa“, – kalbėjo „Lietuvos ryto“ įžaidėjas Aleksandras Rašičius.

Pirmame Europos taurės etape neklupinėję vilniečiai į Krasnodarą pirmadienį išskrido be jaunųjų Pauliaus Dambrausko ir Dovydo Rediko. Jei pirmasis jau baigia pasveikti po čiurnos traumos, tai D. Redikas, kuris neseniai susižeidė pėdą, be krepšinio turės praleisti mažiausiai pusę mėnesio.

Kitame L grupės susitikime antradienį kovos Trevizo „Benetton“ (Italija) ir Berlyno ALBA (Vokietija) komandos.

A.Džikičiui imponuoja varžovus treniruojantis tautietis

Savo mintimis apie dvikovą su buvusiu Lietuvos rinktinės vairininko Kęstučio Kemzūros klubu pasidalino ir „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris A. Džikičius.

– Esate pavadinęs „Lokomotiv-Kuban“ komandą didžiausia grėsme L grupėje. Paaiškinkite, kodėl taip manote? – DELFI paklausė A. Džikičiaus.

– Pirmiausia, B. Maljkovičiaus pavardė yra viena garsiausių Europoje. Neperdėsiu pasakydamas, kad jis pakeitė krepšinį šiame žemyne. Krasnodaro klubas taip pat turi patyrusių ir pajėgių žaidėjų kiekvienoje pozicijoje, be to, atvykus R. Blackney, mūsų laukia papildomas iššūkis. Vis dėlto manau, kad „Lokomotiv-Kuban“ ekipa nėra to paties lygio kaip Maskvos CSKA, tad toks varžovas – mums įkandamas. Jei demonstruosime komandinį krepšinį, turėsime galimybių laimėti.

– Labai pagarbiai atsiliepiate apie B. Maljkovičių, nors po Europos čempionato, kuriame jo treniruojama Slovėnijos rinktinė žaidė nykiai, šioje šalyje jis susilaukė įvairiausių vertinimų. Tebelaikote jį vienu geriausių specialistų žemyne?

– Taip. Nebūtų rimta nurašyti tokį ilgą ir įspūdingą kelią nuėjusį specialistą dėl vieno čempionato. Tiesą sakant, man visiškai nerūpi, ką apie B. Maljkovičių mano Slovėnijos žiniasklaida.

– Jūsų komandoje šįkart sunkiausios užduotys ginantis teks Mindaugui Katelynui ir Lawrence'ui Robertsui, kurie mėgins sulaikyti J. Massey?

– Eilinį kartą stosime prieš komandą, turinčią labai grėsmingą sunkųjį krašto puolėją. Taip buvo, kai žaidėme prieš Kauno „Žalgirį“ su Pauliumi Jankūnu, taip bus ir dabar. Tačiau žmonės kažkodėl pamiršta vidurio puolėjus Ali Traore ir Primožą Brezecą, kurie bus rimtas iššūkis Jonui Valančiūnui ir Predragui Samardžiskiui.

Be to, R. Blakney „Lokomotiv-Kuban“ komandai suteikė didelį impulsą – dabar jie žaidžia kur kas geriau. Turėsime mėginti įveikti juos kaip komanda, nes individualiai „Lokomotiv-Kuban“ žaidėjai yra talentingesni.

– Nugalėjote rusus spalį – ar raktai į pergalę tame mače dar gali praversti ir artėjančioje dvikovoje?

– Žinoma. Nuo to laiko varžovų žaidimas gana smarkiai pasikeitė, bet mes bandysime dar kartą įgyvendinti tai, dėl ko laimėjome praėjusį kartą. Trumpai tariant, turėsime neleisti „Lokomotiv-Kuban“ krepšininkams rinktis atšokusių kamuolių puolime ir pridaryti kuo daugiau sunkumų J. Massey. Tiesa, lyginant su spaliu, prisidėjo vienas papildomas galvosūkis: reikės pabandyti nukirsti ryšius, jungiančius R. Blakney su komandos draugais.

Europos taurės turnyro antras etapas. Krasnodaro „Kuban-Lokomotiv“ - Vilniaus „Lietuvos rytas“, antradienis, sausio 17 d. 17.30 val. (Lietuvos laiku).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją