Nors „Svajos“ (8/1) ir KM-2 (0/10) komandos turnyro lentelėje skiria ištisa praraja, tačiau tai nesutrukdė svečiuose žaidusioms Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinėms rungtynių pradžioje sukurti intrigos.

Viešnios dvikovą pradėjo užtikrintai, drąsiai atakavo krepšį bei pirmojo kėlinuko pabaigoje sugebėjo įgyti trapų keturių taškų pranašumą (18:14). Visgi gera dvikovos pradžia KM-2 komandai tebuvo gražus sapnas. Jau antrame kėlinuke aikštės šeimininkės sustygavo savo žaidimą ir dvikovos pusiaukelėje turėjo dviženklį pranašumą - 36:26.

Po didžiosios pertraukos jaunosios viešnios dar buvo sugebėjusios priartėti ir likus penkioms minutėms iki pagrindinio laiko pabaigos turėjo vos keturių taškų deficitą - 41:45. Tačiau tuomet „Svajos“ ekipa pakilo į lemiamą šturmą bei, pelniusi net 15 taškų be atsako, susitikimo pabaigoje šventė triuškinamą pergalę rezultatu 60:41.

„Svaja“: Jolanta Jurčiuvienė 15, Adelė Rakauskė (13 atk. kam.) ir Benita Linkevičiūtė po 14 taškų.

KM-2: Karolina Aidukaitė ir Laura Juškaitė (10 atk. kam., 10 kld.) po 11 taškų.

Ne ką mažiau intriguojanti buvo ir Mažeikių „Eko2šiluma“ (2/3) bei Panevėžio „PKKSC-Naftėno“ (5/2) akistata, kurioje buvo kovojama dėl aukštesnės vietos C grupėje. Savo aikštėje žaidusios žemaitės puikiai pradėjo rungtynes ir sužaidusi dešimt minučių buvo priekyje (25:21).

Visgi kovingosios panevėžietės antrame ketvirtyje pradėjo kibiau gintis ir atidžiau prižiūrėti varžovių lyderes. Taktiniai pokyčiai davė akivaizdžių vaisių, nes jau dvikovos pusiaukelėje viešnios turėjo dviejų taškų pranašumą (35:33).

Po didžiosios pertraukos Panevėžio komandos spurtas tęsėsi. „PKKSC-Naftėno“ krepšininkės be klaidų atakavo varžovių krepšį, tad jau trečiojo kėlinuko pabaigoje turėjo solidų devynių taškų pranašumą - 55:46. Lemiamame kėlinuke žaidimas aikštėje išsilygino. Aikštės šeimininkės iš paskutiniųjų stengėsi kažką pakeisti, tačiau buvo jau per vėlu. Panevėžio „PKKSC-Naftėno“ garbę ginančios merginos žaidė lyg ant sparnų, tad nuaidėjus finalinei sirenai šventė dar vieną pergalę rezultatu 73:62.

„PKKSC-Naftėnas“: Simona Bačiulytė 33, Ieva Šedurskaitė 12, Almina Zavackytė 10 taškų.

„Eko2šiluma“: Nora Malakauskaitė (10 atk. kam.) 17, Rūta Lizdenytė (15 atk. kam.) 15 taškų.

Savo aikštėje žaidusios „LKKA-Kauno“ (7/2) merginos nepasigailėjo savo kolegių iš laikinosios sostinės - „SKK Komandos“ (2/6) moterų bei šventė užtikrintą pergalę rezultatu 76:57. Aikštės šeimininkės atitrūko jau pirmajame kėlinuke, kurį laimėjo net 25:8. Nors viešnios sugebėjo išlyginti žaidimą, tačiau stebuklas neįvyko – praėjusio sezono vicečempionės žaidė užtikrintai ir įgyto pranašumo neišbarstė iki pat susitikimo pabaigos.

„LKKA-Kaunas“: Sandra Balčiūtė 22, Vitalija Kaminskytė 19, Monika Petrauskaitė 11 taškų.

„SKK Komanda“: Valdonė Sakalauskienė 17, Birutė Brovkienė 12 taškų.

Dar vieną užtikrintą pergalę šventė B grupės viršūnėje esančios Alytaus RKL (8/1) merginos, kurios savo aikštėje patiesė „LKSK-Tylos“ (0/9) atstoves. Pirmoje susitikimo dalyje viešnios dar bandė priešintis, tačiau po ilgosios pertraukos dzūkės įjungė aukščiausią pavarą ir, antrąją rungtynių dalį laimėjusios net 55 taškų skirtumu (61:16), rungtynių pabaigoje šventė eilinę pergalę rezultatu 109:49.

RKL: Rūta Žilinskaitė 43, Egidija Paužuolienė (19 atk. kam.) 20, Kristina Grižienė 12 taškų.

„LKSK-Tyla“: Agnė Žegytė 14, Aušra Milašauskaitė ir Jurgita Šegždaitė po 12 taškų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją