– Daugelis žino, kad mylite šunis. Tačiau iki laidos tikriausiai turėjote nueiti ilgą kelią?

Mintį apie smagią, linksmą profesionalią laidą apie gyvūnus brandinau daugiau nei dvejus metus. Per tą laiką prisisėmiau patirties augindama savo šunis ir kasdien su jais bendraudama. Tačiau laida – ne vien apie šunis. Čia kalbama apie visus, vaikščiojančius keturiomis kojomis. Aišku, dažniausiai žmonės augina šunis. Be to, šunininkai, kaip mes save vadiname, yra aktyviausi, daugiausia visur dalyvauja. O katės dažniausiai sėdi namie, tik veislinės išvyksta į parodas. Tačiau skirsime dėmesio ir kitiems gyvūnams, sakykim, viena iš šio savaitgalio laidos temų bus naminiai ežiai.

Skaiva Jasevičiūtė

– Nieko sau, būna ir tokių naminių gyvūnų?

Pasirodo, būna.

– Beveik kiekvienas vaikas svajoja apie šuniuką. O jūs vaikystėje turėjote šuniuką? Gal net taksą?

Viena iš pirmųjų mano perskaitytų knygų – „Tėtis, mama, aštuoni vaikai ir sunkvežimis“. Tai labai graži istorija, kurioje, be tėčio, mamos ir aštuonių vaikų, dalyvavo ir šuo. Taksas, vardu Tėtis, mama, aštuoni vaikai ir sunkvežimis. Jis mane labai sužavėjo, tad iškart pradėjau tėvams zyzti, kad man reikia šuniuko, ir būtent takso. Po gerų poros metų, kai man sukako aštuoneri, mano svajonė buvo įgyvendinta. Nuo to meto ir užsikrėčiau taksų aistra.

– Ir nuo to laiko auginate tik taksus?

Taip, jau dvidešimt dvejus metus – tik juos.

– Kuo ši veislė jus patraukė?

Mane žavi ir jų trumpos kojos, ir charakteris. Kiekvienas žmogus renkasi gyvūną pagal savo poreikius. Šiaurės šunis – tie, kurie mėgsta žiemą, daug laiko praleisti lauke. Tas, kuris mėgsta vaikščioti su šuniuku po pažastimi, laikys mažytį dekoratyvinį šunelį. O man patinka ne itin aktyvūs šunys – taksams tikrai nereikia kasdien nubėgti penkių kilometrų. Jie tinka gyventi bute, yra savotiško charakterio – vis dėlto tai medžiokliniai šunys.

Skaiva Jasevičiūtė su augintiniais Marseliu ir Versaliu, „Taksų mafijos" fotostudijos nuotr.

– Vedžiojatės tris taksiukus. Ar dėl to juntate žmonių priešiškumą?

Visi mes turėtume būti prie to įpratę – kad ir ką darytum, vis tiek kas nors tai pasmerks ar kritikuos. Tad net jeigu būna nemalonių reakcijų, nei į tai dėmesį labai kreipiu, nei kitų nuomonę analizuoju. Nemanau, kad ir kitiems žmonėms reikėtų į pašalinių žmonių nuomonę smarkiai reaguoti – visiems vis tiek neįtiksi.

– Iki šiol ilgus metus TV eteryje karaliavo Renatos Plumpienės laida „Tavo augintinis“. Ar užsibrėžėte tikslą su ja konkuruoti?

Jokiu būdu. Ir TV6, ir TV8 priklauso tam pačiam „Viasat“. Renatos Plumpienės laida yra profesionalesnė, mes labiau orientuojamės į šou, televizinę kokybę, nes verčiamės didesnėmis lėšomis.

Skaivos Jasevičiūtės augintinis

– Ar patyrėte kokių nors nuotykių su laidos svečiais – naminiais gyvūnais?

Kol kas jokių radikalių įvykių nebuvo – visi laidoje dalyvavę gyvūnai buvo kultūringi, socializuoti. Tačiau kiekvienos laidos filmavimas būna labai smagus. Visa laidos kūrybinė grupė be galo pamėgo šunis, net jei iki tol buvo jiems gana abejingi. Dirbti laidoje visiems labai smagu.