6 porcijos
Jums reikės:
· 400 gramų paruoštų čilinių midijų
· 150 gramų virto kumpio
· 600 gramų virtų bulvių
· 150 gramų virtų morkų
· 150 gramų žaliųjų konservuotų žirnelių
· 150 gramų konservuotų kukurūzų
· 3 nedidelių virtų kiaušinių
· 2 nedidelių svogūnų
· 6 valgomųjų šaukštų majonezo
· Druskos, pipirų, smulkintų petražolių – pagal skonį
Burokėlių padažui reikės:
· 1 vidutinio dydžio burokėlio
· 1 didelės citrinos
· 1 valgomojo šaukšto majonezo
· Pagal skonį – druskos, pipirų
Gaminimas
Virtas bulves ir morkas nulupkite, supjaustykite kubeliais. Taip pat kubeliais supjaustykite ir kiaušinius, kumpį ir svogūną.
Sudedamąsias dalis (išskyrus midijas) sudėkite į gilų dubenį, pagal skonį paskaninkite druska bei pipirais, pagardinkite majonezu, gerai išmaišykite. Salotos pagamintos, o dabar atėjo laikas burokėlių padažui. Burokėlį sutarkuokite burokine tarka, sudėkite į indą, ten per sietelį išspauskite vienos citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais, leiskite pastovėti – turi išsiskirti kuo daugiau burokėlių sulčių.
Po 5-7 minučių nupilkite išsiskyrusias burokėlio sultis į kitą indą, sudėkite majonezą ir gautą padažą labai getai išmaišykite. Salotas lėkštėje išdėliokite sluoksniais – dėkite vieną sluoksnį midijų, tuomet salotas, tuomet vėl midijas, vėl salotas, jūsų kulinarinis kūrinys turėtų baigtis midijų sluoksniu. Aplink salotų statinį supilkite burokėlių padažą.
Skanaus!