6 porcijos

Jums reikės:

· 400 gramų paruoštų čilinių midijų
· 150 gramų virto kumpio
· 600 gramų virtų bulvių
· 150 gramų virtų morkų
· 150 gramų žaliųjų konservuotų žirnelių
· 150 gramų konservuotų kukurūzų
· 3 nedidelių virtų kiaušinių
· 2 nedidelių svogūnų
· 6 valgomųjų šaukštų majonezo
· Druskos, pipirų, smulkintų petražolių – pagal skonį

Burokėlių padažui reikės:

· 1 vidutinio dydžio burokėlio
· 1 didelės citrinos
· 1 valgomojo šaukšto majonezo
· Pagal skonį – druskos, pipirų

Gaminimas

Virtas bulves ir morkas nulupkite, supjaustykite kubeliais. Taip pat kubeliais supjaustykite ir kiaušinius, kumpį ir svogūną.

Sudedamąsias dalis (išskyrus midijas) sudėkite į gilų dubenį, pagal skonį paskaninkite druska bei pipirais, pagardinkite majonezu, gerai išmaišykite. Salotos pagamintos, o dabar atėjo laikas burokėlių padažui. Burokėlį sutarkuokite burokine tarka, sudėkite į indą, ten per sietelį išspauskite vienos citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais, leiskite pastovėti – turi išsiskirti kuo daugiau burokėlių sulčių.

Po 5-7 minučių nupilkite išsiskyrusias burokėlio sultis į kitą indą, sudėkite majonezą ir gautą padažą labai getai išmaišykite. Salotas lėkštėje išdėliokite sluoksniais – dėkite vieną sluoksnį midijų, tuomet salotas, tuomet vėl midijas, vėl salotas, jūsų kulinarinis kūrinys turėtų baigtis midijų sluoksniu. Aplink salotų statinį supilkite burokėlių padažą.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją