Mokymą namuose gali paskirti mokyklos taryba arba medikai. Laikinajai mergaitės globėjai Neringai Venckienei nepavyko iš medikų gauti pažymos, įrodančios, kad mergaitė negali lankyti mokyklos.

Trečiadienį N. Venckienė įpareigota globotinę 14 val. pristatyti į policiją, kur ji turėtų būti perduota mamai. Trečiadienio vidurdienį prie Venckų ir Kedžių namų susirinko dvi dešimtys žmonių.

DELFI primena, kad dar praėjusių metų gruodžio 16-ąją Kėdainių rajono apylinkės teismas nusprendė dukrą grąžinti L. Stankūnaitei. Tačiau iki numatyto termino – gruodžio 30-osios – sprendimas nebuvo įvykdytas. Buvo teigiama, kad mergaitė atsisako vykti pas mamą, o N. Venckienė nesiruošia prievarta mergaitės vežti motinai. Tačiau Kauno apygardos teismo teisėja nuolat pabrėžia, kad nedraudžia mergaitei matytis su mama – esą pati mergaitė to nenori.

Antstolė Sonata Vaicekauskienė, kuriai teko užduotis įvykdyti teismo sprendimą, yra teigusi, kad lauks N. Venckienės geros valios ir tikisi, kad ji gražiuoju mergaitę pristatys mamai. Atrodo, šis terminas jau baigėsi.

Tačiau S. Vaicekauskienė užtikrino, kad prievarta prieš mergaitę jokiu būdu nebus naudojama. Esą, ji gali būti panaudota tik prieš tuos asmenis, kurie trukdys įvykdyti teismo sprendimą.