Nors linksmybėms stipriosios lyties atstovai ir renkasi blondines, būtent tamsiaplaukes jie laiko protingesnėmis ir patrauklesnėmis.
Vestminsterio universiteto darbuotojai nusprendė atlikti eksperimentą – į tris Londono naktinius klubus jie išsiuntė merginą, kuri ten pasirodė šviesiai, tamsiai ir raudonai dažytais plaukais.

Ekspertai stebėjo, kaip vyrai reaguoja į konkrečią merginos plaukų spalvą.

Tuo eksperimentas nesibaigė – ekspertai dar kartą grįžo į klubus ir paprašė 130-ies vyrų pagal patrauklumą įvertinti tris tos pačios merginos įvaizdžius.

Rezultatai atskleidė, jog daugiausiai pažinčių eksperimente dalyvavusi mergina užmezgė būdama šviesiaplaukė. Tačiau patraukliausia ir įdomiausia klubuose besilinksminusiems vyrams pasirodė tamsiaplaukė, skelbia „Scandinavian Journal of Psychology“.

Ekspertas Virenas Swami iš Vestminsterio universiteto teigia, jog tyrimo rezultatai atskleidė mados pokyčius – šiandieniniame pasaulyje idealizuojamos brunetės, o prieš kelis dešimtmečius ant pjedestalo buvo statomos būtent šviesiaplaukės.

„XX amžiaus 7-ajame ir 8-ajame dešimtmečiais, kai idealia moterimi buvo laikoma Jackie Kennedy, visos moterys norėjo tamsių plaukų. 9-ajame ir 10-ajame dešimtmečiais grįžo blondinių aukso amžius. Dabar šviesiaplaukės vėl priverstos užleisti pozicijas, nes visuomenėje pradėjo dominuoti kvailutės blondinės stereotipas“, - teigia ekspertas.

Iš viso, būdama blondinė, mergina kalbėjosi su 60-ia vyrų. Tuo tarpu prie brunetės buvo priėję 42 vyrai, raudonplaukė sulaikė 18-os stipriosios lyties atstovų dėmesio.

Komentuodamas, kodėl vyrams patrauklesnė ir įdomesnė pasirodė brunetė, tačiau jie daugiau bendravo su blondine, V. Swami teigia: „Vienas galimas šio fenomeno paaiškinimas gali būti, jog vyrams blondinė tiesiog atrodo prieinamesnė. Įsitikinimas, jog šviesiaplaukės sukalbamesnės, sumažino vyrų baimę būti atstumtiems ar sulauki agresyvaus atsakymo“.

Taip pat gali būti, jog šviesūs plaukai vyrams asocijuojasi su jaunyste, gyvybiškumo bei motinyste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)