Patirtis rodo, kad lieknėti kur kas įdomiau, jeigu yra maitinimosi sistemos idėjinis vadas. Susidomėjimas tokio pobūdžio lieknėjimo programomis vis didėja. Pateikiame Lissos Mussy lieknėjimo sistemą su psichologinių treniruočių ir makrobiotinės mitybos elementais.

Su šia sistema pereisite nuo nuostatos „valgau, ką matau“ prie nuostatos „matau, ką valgau“. Procesas labai įdomus – kiekvienai dienai duoti tikslūs nurodymai (kurie iš pirmo žvilgsnio gali kelti juoką, bet paskui paaiškės, kad jie prasmingi), kuriuos būtina vykdyti. Pavyzdžiui, į stebuklingą ąsotį šnibždėti pagyrimus, mirksėti kelnėms, šokti – antsvoris išnyksta kartu su psichologinėmis problemomis.

Be to, nereikia laukti, kol baigsis dietos laikymasis ir bus galima iki soties prisikirsti. Jei norėsite, galėsite pasidaryti puotą – sėsti už šventiškai papuošto stalo, apsivilkti gražius drabužius ir neskubėdama pavalgyti. Svarbiausia savęs nepeikti ir neprarasti humoro jausmo.

Stebuklingi pagalbininkai

Prieš pradedant stebuklingai lieknėti, reikės įsigyti kelis daiktus.

1. Užrašų knygelę.

Į ją susirašykite viską, ką ketinate valgyti arba ką tik suvalgėte, visus užkandžius, ne tik pagrindinius patiekalus. Daugiausiai dėmesio skirkite emocinei savijautai, stenkitės atsakyti į klausimą „kodėl valgau?“, „kodėl suvalgau daugiau, negu reikia, nors žinau, kad paskui bus negera?“. Užrašykite ir pagyrimus – mielus žodžius sau. Kiekvieną dieną sugalvokite naujų.

Kam ji reikalinga

Į knygelę surašote ne tik kiek kartų atidarėte šaldytuvą, bet ir kodėl valgėte. Užrašų knygelėje kaupsis informacija apie jūsų mitybos įpročius.

Būdingos klaidos

Viską fiksuoti mintyse, kompiuteryje arba surašyti dienos pabaigoje. Tada labai didelė rizika ką nors praleisti.

Tiesiog skaičiuoti užrašų knygelėje kalorijas.

2. Stebuklingos kelnės

Nusipirkite labai patinkančias kelnes, mažesnio dydžio, negu reikia.

Kam jos reikalingos
Kelnės – ir stimulas, ir etalonas. Užuot lipusios ant svarstyklių (dietos sumanytoja primygtinai rekomenduoja jas išmesti), matuokitės kelnes – šis procesas bus kas malonesnis.

Kaip maitintis

Pirmas 10 dienų galima valgyti, ką norisi, tik būtina viską susirašyti. Įprastai svoris ima mažėti jau šiuo etapu. Svarbiausia sąlyga – jokiu būdu savęs nepeikti. Tegu epitetai „stora karvė“ ir „besotė“ lieka praeityje.

Kai tik pajusite, kad nebeliko panikos dėl to, kad kažkas iš jūsų gali atimti maistą, pasidarykite vandens dieną. Šią dieną gerkite tik vandenį – karštą, šaltą, gazuotą. Valgyti negalima. Po vandens dienos raciono pagrindu tampa košės – jas virkite su vandeniu, pasūdykite savo pasigamintu druskos mišiniu (devynios dalys sezamo sėklų, viena dalis druskos), kai jau išvirs. Būtina taisyklė – per tris dienas tik vienas naujas produktas.

Kokia eilės tvarka įvesti naujus produktus

1 diena – vandens diena,
2, 3, 4 — ryžiai, soros, kviečiai, grikiai, ridikėliai, visų spalvų ridikai, japoniškasis ridikas, petražolės.

5, 6, 7 — įtraukite svogūną, truputį razinų,
8,9, 10 — įtraukite morką ir pusę obuolio,
11, 12, 13 — salierą ir agurotį,
14, 15, 16 — įtraukite grybų,
17, 18, 19, 20, 21, 22 — žiedinis kopūstas ir moliūgas,
23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 — kiaušinių ir krevečių,
31, 32, 33 — žirnių, galima įtraukti ir slyvų,
34, 35, 36 — įtraukite žuvies, iš pradžių raudonos, paskui sardinių, tunų, silkių,
37, 38, 39, 40 — įtraukite burokėlių, kopūstų, vyšnių,

Tada – antiena, kalakutiena, arba vištiena, alyvuogių, kukurūzų, salotų.
Paskui – kalmarai, austrės.
Arbūzai, melionai, riešutai.
Galiausiai – aviena.

Dėmesio: maisto kiekis neribojamas. Svarbiausia viską surašyti į užrašų knygelę.

Vanduo. Iš ryto būtinai išgerkite stiklinę vandens. Jei geri nesinori, dieną vandens ir negerkite. Nėra nė kalbos apie 2 litrus vandens per dieną.

Mankšta. Kasdien būtina kažkiek pasivaikščioti.

Minusai

Jei nevalgote mėsos, geriau pasirinkti kitą sistemą. Šis produktas įvedamas vėliau ir labai nedideliais kiekiais.

Pliusai

Palaipsniui vykdoma programa, galimybė aptarti visus klausimus forume, pateikti jų dietos sumanytojai.

Kam netinka

Jei galvojate, kad lieknėjimas – kankinantis procesas, į kurį reikia žvelgti labai rimtai, jeigu esate konservatorė – šis kelias ne jums.

Kam tinka

Nepakeičiama sistema tiems, kam antsvoris buvo patikima apsauga nuo permainų gyvenime, kas priprato užkąsti stresą, kas savęs nemyli ir tiems, kam nepavykdavo sulieknėti dėl kažkokių priežasčių, kurių patys nesuvokdavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)