M.A.M.A. yra pirmieji muzikos apdovanojimai Lietuvoje, kuriuose balsuojama internetu. Iškilmingoje ceremonijoje bus pagerbti ir įvertinti per pastaruosius 2 metus daugiausiai muzikos srityje nuveikę įvairiems žanrams atstovaujantys atlikėjai, grupės, muzikos prodiuseriai.

M.A.M.A. apdovanojimai yra skelbiami už dvejus metus, siekiant siekiant kompensuoti kelerius metus trukusį jokių muzikos apdovanojimų nebuvimą ir surinkti kuo svaresnius pretendentus kiekvienai nominacijų.

Anot televizijos prodiuserio Sauliaus Urbonavičiaus – Samo, šis renginys - tai fantastiška muzikos šventė, kurios taip ilgai laukė visa Lietuva.

Dar anksčiau renginio organizatoriai DELFI tvirtino, kad nacionaliniai muzikos apdovanojimai M.A.M.A. pasižymės itin aukšta kokybe, bus vizualūs ir intriguojantys.

M.A.M.A. ceremonijoje šį sekmadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje pasirodė visas lietuviškos muzikos žvaigždynas: Marijonas Mikutavičius, „Happyendless“, Mantas Jankavičius, Jazzu&Leon Somov, Rūta Ščiogolevaitė, Asmik Grigorian, „Skylė“, „Freaks on Floor”, „Despotin' Fam“, Sasha Song, Vaidas Baumila, Kastytis Kerbedis ir daugelis kitų. Taip pat publika išvydo daug jungtinių atlikėjų pasirodymų, kurie bandė žiūrovus pakerėti savo balsais.

M.A.M.A. 2011 m. nugalėtojai:

Metų debiutas - grupė „GeraiGerai&Miss Sheep“. Grupės nariams apdovanojimą įteikė krepšinio treneris Kęstutis Kemzūra. Grupės atlikėja atsiėmusi apdovanojimą nepagailėjo aštrių žodžių kai kurioms Lietuvos dainininkėms. „Ačiū Dievui, kad laimėjome mes, nes tai reiškia, kad netrukus Lietuvos scenoje bus mažiau vietos tokioms atlikėjoms kaip Natalijai Bunkei ar Oksanai Pikul“, - išrėžė atlikėja Dovilė.

Metų alternatyva - grupė Rasabasa“. Nominaciją atlikėjams įteikė dainininkai Arina Borunova ir Viktoras Diawara.

Metų roko grupė - „Freaks On Floor“. Grupei apdovanojimą įteikė Povilas Meškėla.

Metų elektroninės muzikos atlikėjas/atlikėja - „LeonSmonov&Jazzu“. Apdovanojimą grupei įteikė Danguolė Beinarytė ir Šarūnas Mačiulis. Giedrius Žydrūnas Savickas

Metų hiphopo grupė - G&G Sindikatas. „Mes kuriam muziką kuri yra išvien“, - kalbėjo atlikėjas Svaras. Nominaciją grupei įteikė galiūnas Žydrūnas Savickas ir aktorius Giedrius Savickas.

Metų muzikos prodiuseris - Mario Bosanovas. Apdovanojimą prodiuseriui įteikė šokių treneriai Jūratė ir Česlovas Norvaišos.

Metų muzikos albumas - SEL „Aš kaip žąsis“. Nominaciją Egidijui Dragūnui įteikė Algimantas Raudonikis ir Veronika Pavilionienė. Dainininko ir M.A.M.A. organizatorių konfliktas dėl to, kad  E.Dragūnas prašė honoraro už pasirodymą renginyje ir pareiškė nepasitenkinimą dėl to, kad neva  organizatoriai neleidžia jam scenoje dalyti labdaros, rodos, galutinai neužmirštas. Dainininkas ne tik kad nekoncertavo ant scenos, bet ir renginio metu sėdėjo ne pačiame priekyje prie kitų Lietuvai gerai žinomų veidų, bet atskirai.

Metų vaizdo klipas -  režisieriaus Evaldo Kubiliaus vaizdo klipas „Nebetyli sirgaliai".  Kūrinį atlieka atlieka Marijonas Mikutavičius, Mia ir Mantas Jankavičius. Apdovanojimą nugalėtojui įteikė Žilvinas Naujokas ir Donatas Ulvydas.

AGATA skambiausias metų atlikėjas -  grupė „Sel“.

LATGA - A populiariausias metų kūrėjas - Lietuvos dainininkas, dainų autorius, muzikos prodiuseris Stano. Nominaciją įteikė Algimantas Raudonikis.  

M.A.M.A. apdovanojimas už gyvenimo nuopelnus atiteko dainininkui Gyčiui Paškevičiui. 

Geriausias metų atlikėjas - Mantas Jankavičius.  Dainininkas laimėjo prieš kitus du nominuotus atlikėjus - Marijoną Mikutavičių, Andrių Mamontovą. Iki šiol žinau, kad M. Mikutavičius yra daug seksualesnis nei aš, - juokavo atlikėjas. 

Geriausia metų atlikėja -  Justė Arlauskaitė - Jazzu.  Pretendentės į šią nominaciją taip pat buvo Alina Orlova, Evelina Sašenko. Apdovanojimą įteikė dainininkė Džordana Butkutė ir Kąstytis Kerbedis. 

Geriausia metų grupė - grupė „Sel“. Nugalėtoją pristatė Jurga Šeduikytė ir Juozas Statkevičius. 

„M.A.M.A.. Mylimiausias - Marijonas Mikutavičius. Dainininką išrinko DELFI portalo skaitytojai.

Renginio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje ir vaizdo reportaže:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)