“Vaikų linijos” kreipimąsi dėl paramos nulėmė susirūpinimas dėl neaiškaus aštuntus metus veikiančios organizacijos finansavimo kitais metais. Iki šiol “Vaikų linijos” veiklą daugiausia finansavo užsienio rėmėjai - Nyderlandų ir Jungtinės karalystės ambasados, Šiaurės ministrų taryba. Dalinai “Vaikų linijos” veiklą parėmė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ir Vilniaus miesto savivaldybė.

“Vaikų linijos” Vilniaus tarnybos vadovas psichologas Robertas Povilaitis teigia, kad organizacija šiandien neturi finansinių resursų vykdyti programas.

Pasak jo, valstybės institucijoms neefektyviai sprendžiant patyčių mokyklose problemą, organizacija tikisi dėmesio iš verslininkų. Lietuva užima pirmąją vietą tarp 35 šalių pagal vaikų, iš kurių tyčiojasi bendraamžiai, skaičių. Kas trečias internetu į “Vaikų liniją” besikreipiantis vaikas ieško pagalbos dėl patiriamo tyčiojimosi.

Tris tarnybas Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje vienijanti “Vaikų linija” per pastaruosius metus išplėtė savo veiklos programas: dvigubai pailgino konsultavimo laiką iki 11 - 21 val., pradėjo teikti konsultacijas internetu www.vaikulinija.lt, inicijavo ir įgyvendino programą “Nustok tyčiotis”, skatinančią kovoti su vaikų tarpusavio tyčiojimosi ir priekabiavimo problema mokyklose.

Siekdama spręsti susidariusią situaciją, “Vaikų linija” iniciavo kreipimąsi į valstybės institucijas, ragindama pasirūpinti nacionaline tyčiojimosi prevencijos programa. Kreipimąsi pasirašė Lietuvos moksleivių sąjunga, Lietuvos mokytojų profesinė sąjunga, “Vaiko raidos centras”, Lietuvos telefoninių psichologinės pagalbos tarnybų asociacija bei Lietuvos psichologų asociacija.

2003 m. “Vaikų linija” sulaukė beveik 21,5 tūkst., o per tris 2004 m. ketvirčius – jau virš 30 tūkst. skambučių. Savanoriškai dirbantys linijos konsultantai, gegužės mėn. pradėję konsultacijas internetu, jau atsakė per 300 vaikų, ieškančių pagalbos, laiškų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją