Gyrė už kantrybę ir ryžtą

Aklinai užpildytos „Siemens arenos“ tribūnos nepadėjo aikštės šeimininkams užgožti iš pelenų kylančio „Žalgirio“, o serbiškoje dvikovoje tarp abiejų komandų vairininkų geidžiamiausią dovaną stačiatikių Kalėdų proga išpakavo A. Trifunovičius.

Po 25 atkaklios kovos minučių 8 taškais (42:50) nuo vilniečių atsilikusi laikinosios sostinės ekipa surado savyje rezervų ir, vedama po abiem krepšiais žibėjusio Pauliaus Jankūno, triumfavo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) favoritų mūšyje 82:72.

„Man labai patiko šios rungtynės, ypač tai, kaip elgėsi mano komanda mačo metu. Sveikinu visus vyrus. Trumpai kalbant, pirmoje dvikovos dalyje buvome savo pačių sąmonės vergai, o antroje – valdovai“, – po rungtynių kalbėjo A. Trifunovičius.

Pasak „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio, tiltą į pergalę jo auklėtiniai nusitiesė uoliai plušėdami gynyboje. Pirmoje mačo pusėje vilniečiai kelis kartus grėsmingai taikėsi pabėgti į priekį, o po ligos iki galo neatsigavusi „Žalgirio“ taškų mašina Sonny Weemsas painiojosi Artūro Jomanto gynybos pančiuose. Tačiau žalgiriečiai išgyveno sunkias minutes ir smogė trečiajame kėlinyje.

„Atsilaikyti mums leido gynyba. Tiesa, iš pradžių dalinome per daug dovanų, leidome laisvai atakuoti Aleksandrui Rašičiui ir Mindaugui Katelynui. Tačiau galiausiai išsprendėme visas problemas“, – sakė pirmą kartą prieš buvusius auklėtinius iš „Lietuvos ryto“ stojęs serbas.

Nusivylė priekinės linijos žaidimu

Jo tautietis A. Džikičius „Žalgirio“ gynybą po didžiosios pertraukos vadino Eurolygos kalibro, tačiau, jo nuomone, gynyba niekuo dėta, jei puolantys žaidėjai nesugeba įmesti iš po krepšio.

„Predragas Samardžiskis ir Jonas Valančiūnas nepataikė tokių metimų, kad tai nesusiję su varžovų gynyba. Žinoma, antroje rungtynių dalyje „Žalgiris“ gynėsi labai gerai. Vis tik nesėkmės priežasčių ieškočiau mūsų pačių žaidime, koncentracijos trūkume.

Sužaidėme dvi skirtingas mačo puses. Po pertraukos mūsų gynyba kartais sulūždavo be jokių priežasčių, ir oponentai nubaudė mus trimis tritaškiais. Pergalę taip pat kainavo keli atakuojant prarasti kamuoliai ir nepataikyti metimai. Bet tai buvo tik pirmas mačas, jų dar bus daugiau“, – dėstė A. Džikičius.

Vilniečių treneris taip pat negailėjo komplimentų 18 taškų pelniusiam ir 9 kamuolius atkovojusiam „Žalgirio“ kapitonui P. Jankūnui, kurį nedvejodamas pavadino geriausiu mačo žaidėju.

„Jankūnas yra svarbus rinktinės žaidėjas, kurio vardas šį tą reiškia ir teisėjams, ir su tuo turime susitaikyti“, – pastebėjo A. Džikičius.
Beje, vienas P. Jankūnas surinko daugiau taškų nei visi keturi „Lietuvos ryto“ priekinės linijos žaidėjai kartu sudėjus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją