Kaip pranešė Kauno apygardos prokuratūra, prieš metus 67 metų J.Banevičius kartu su 36 metų Ilona Vidrinskiene Raseinių rajone, Tverijoniškių kaime jos vardu įregistravo ūkį, kuriame neva buvo planuojama įrengti avių fermą ir apgaulės būdu gauti daugiau kaip milijono litų Europos Sąjungos paramą.

Tėvui ir dukrai talkino bendrovės "Eleksta" direktorius 58 metų Lionginas Gerulskis, kuris pasirašinėjo fiktyvius dokumentus.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) tirtos bylos duomenimis, J.Banevičius, būdamas bendrovės "Vasario koncernas" direktoriumi bei vieninteliu jos darbuotoju disponavo šių įstaigų originaliais blankais, įrašinėjo į juos neteisingus duomenis, klastojo dokumentus, ant kurių pasirašydavo ir jo dukra, tuo metu dirbusi bendrovėje "Vigonita" dizainere.

L.Gerulskis pasirašinėjo dokumentus, kuriuose buvo fiktyviai forminami įvairūs statybos darbai ūkyje, kurie iš tikrųjų nebuvo vykdomi. Jo parašu buvo patvirtintos fiktyvios pažymos apie atliktus darbus, kasos pajamų orderiai, kvitai.

L.Gerulskiui be padėjimo sukčiavimo būdu gauti SAPARD paramą, veikiant organizuotoje grupėje ir dokumentų klastojimo, dar inkriminuojamas apgaulingas apskaitos tvarkymas.

Dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo įtariama ir I.Vidrinskienė.

Iš viso nustatyti 33 dokumentų klastojimo atvejai.

Ikiteisminį tyrimą FNTT pradėjo tirti, kai Nacionalinei mokėjimo agentūros darbuotojams kilo abejonių dėl pateiktų dokumentų gauti 1 mln. 86 tūkst. 600 litų paramą. Po patikrinimo nustatyta, kad jokių fermos statybos darbų neatlikta.

Bulvarinių laikraščių ir knygų leidėjas J.Banevičius, kuris, kaip įtariama, ir subūrė grupę suplanuotai aferai, jau yra tris kartus teistas. 2002 metais jis buvo iškėlęs savo kandidatūrą prezidento rinkimuose.