Houston tvirtina, kad neištikimybė dažniausiai prasprūsta pro akis, nes moterys nepastebi įspėjamųjų ženklų. O jų yra šimtai – net 829 – ir jie visi surašyti naujojoje Houston knygoje “Ar jis jus apgaudinėja? 829 demaskuojantys ženklai”. Dabar ji surinko jau kone tūkstantį tokių ženklų.

Neištikimybės problema Houston pradėjo domėtis prieš devynerius metus, kai atsitiktinai sužinojo, kad dabar jau buvęs vyras ją apgaudinėjo. “Tik tada pradėjau nagrinėti neištikimybę ir suvokiau, kiek daug ankstyvų perspėjamųjų ženklų praleidau ar neteisingai interpretavau”, - sako Houston.

“Neištikimybė tampa panaši į epidemiją”, - sako ji. – “Vis dėlto santuokos ateitis gali priklausyti nuo žmonos sugebėjimo pastebėti įspėjamuosius ženklus tiek anksti, kad galėtų imtis pozityvių veiksmų. Jūs negalite leisti sau būti paskutine, kuri tai sužinos.”

Pasak Houston, “kuo ilgiau trunka slaptas romanas, tuo stipresnis ryšys užsimezga tarp vyro ir jo meilužės. Kuo anksčiau žmona pastebi neištikimybės požymius, tuo didesni jos šansai išgelbėti santuoką ir nutraukti tą romaną.”

Arba bent jau pasirengti skyrybų kartėliui: “Jei ji pamatys neištikimybės požymius, galės bent jau iš anksto apsisaugoti seksualiai, teisiškai ir finansiškai”.

Nė viena santuoka nėra apsaugota nuo išdavystės: tai gali nutikti bet kada. “Visada būkite budri – ne įtari.”

Houston įsitikinimu, neištikimybės atvejų gausėja, nes žiniasklaidoje tai plačiai aprašoma ir nelaikoma nusikaltimu: “Tai gražinama, padaroma nereikšmingu faktu, nepakankamai įvertinamu ar pateikiamu kaip sensacija. Niekas to nepriima rimtai, tik auka”. Ji surūšiavo perspėjamuosius ženklus į 21 kategoriją, tarp jų – kasdieninis elgesys, darbo įpročiai, asmenybės pokyčiai ir išvaizda.

“Aš žinau tas paslaptis, kurių nė vienas neištikimas vyras nenorėtų, kad jo žmona sužinotų. Galima sakyti, esu kiekvieno apgaviko košmaras!”

Žinokite, ko ieškoti

Štai keli neištikimybės požymiai.

1. Išvaizdos pokyčiai: nauji drabužiai, numestas svoris.

2. Nepaaiškinami neatvykimai susitarus.

3. Vėlyvi grįžimai iš darbo.

4. Partnerės trūkumų ieškojimas.

5. Pokyčiai intymiame gyvenime – daugiau ar mažiau sekso, pakitęs elgesys.

Kad išsaugotumėte savo santuoką, paklausykite Niujorko psichologės dr. Debbie Magids patarimų.

Būkite sąmoninga. Išsiaiškinkite, ko iš tiesų norite (nesivadovaukite vien tik emocijomis).

Išmokite pasakyti tai, ko norite.

Nedarykite staigių sprendimų. Prieš apsispręsdama, paklauskite jo jums rūpimų klausimų.

Išsiaiškinkite praeitį ir tikėkite partneriu, kai jis sako, kas iš tiesų jis yra.

Nebijokite išvysti tiesos: jei viskas klostosi ne taip, kaip turėtų – neužmerkite akių.

Santuokos likimas priklauso nuo to, kaip elgsitės, vos sužinojusi apie neištikimybę.

“Dauguma moterų elgiasi aklai… jos pasiduoda baimei, pykčiui, nuoskaudai, keršto troškimui ir pridaro dalykų, dėl kurių vėliau gailisi”, - sako Ruth Houston. “Nesvarbu, ar jūs galiausiai paliksite vyrą, ar pasiliksite su juo ir pamėginsite pradėti viską iš naujo, klaidos, padarytos pačioje pradžioje, gali tik dar labiau pabloginti situaciją.”

Štai ko neturėtumėte daryti

Neišvykite jo arba neišeikite pati – kol kas ne: galiausiai galbūt nuspręsite jį mesti, tačiau dabar tai būtų blogiausias dalykas. Kaip tik dabar atidžiai stebėkite, kas vyksta. Kol jūs dar kartu, jūs galite surinkti reikalingų faktų, kad apsispręstumėte teisingai. Išeiti neturint jokių faktų yra kvaila. Išeiti be finansinių ir teisinių garantijų – taipogi kvaila.

Nepasakokite visam pasauliui apie vyro neištikimybę. Būkite atsargi: žiūrėkite, kam pasakojate. Jūsų draugė, kuriai patikite savo nuoskaudas, gali būti toji “kita moteris”. Įsitikinkite, kad žmogus, kuriam pasipasakosite, vertas pasitikėjimo.

Neapsimeskite, kad nieko nevyksta, neignoruokite jo romano: matykite realybę. Jei užmerksite akis į jo neištikimybę, jis jausis galįs toliau tęsti savo santykius. Tuomet jis galvos, kad jam pavyks sausam išlipti iš balos, ir gal net jausis gavęs nebylų jūsų pritarimą. Jūs turite kažkaip pasakyti vyrui, kad žinote apie jo ryšius ir norite, jog jie nutrūktų. Kuo anksčiau tai pasakysite, tuo geriau. Atminkite: meilės romanai tarpsta paslaptyje. Kartais pakanka vien pasakyti vyrui, kad viską žinote, kad jis nutrauktų romaną.

Nepradėkite kalbėti be įrodymų, susidaryto plano ir tikslo.

Parinkite laiką ir vietą taip, kad galėtumėte kalbėtis niekieno netrukdomi. Neklauskite vyro, ar jis jus apgaudinėja – neištikimieji visuomet meluoja. Pateikite įrodymus ir užduokite kryptingus klausimus: kada tai prasidėjo, kiek laiko trunka, ką jis jaučia kitai moteriai, ką jis ketina daryti dabar, kai tai sužinojote. Atidžiai išklausykite jo atsakymus, įvertinkite situaciją ir priimkite protingą sprendimą.

Nešvaistykite savo laiko ir energijos tai kitai moteriai. Vienas blogiausių dalykų – pradėti apie ją galvoti. Ji to visiškai neverta. Ji neverta jūsų laiko ir nervų. Nesigilinkite į romano smulkmenas. Domėkitės tik tuo, kas susiję su judviem. Nežeminkite savęs – neskambinkite ir nemėginkite susitikti su vyro meiluže. Jei ją užsipulsite, vyras ims ją ginti.

Tiesiog visą savo energiją, visas pastangas sutelkite tam, kad jūsų santuoka vėl grįžtų į savo vėžes arba tam, kad galėtumėte pradėti viską iš naujo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją