„Planuojame statyti namus, kišame pinigus į detaliuosius planus ir staiga sužinome, kad virš mūsų bus tiesiama aukštosios įtampos elektros linija, po kuria po 35 metrus į abi puses bus galima tik bulves auginti”, – pykčio neslėpė žemės sklypų savininkai.

Apie bendrovės „Litgrid” ketinimus Kretingos rajono gyventojai sužinojo tik praėjusio mėnesio pabaigoje, kai gavo pranešimus apie jau parengto specialiojo plano svarstymą su visuomene.

Savininkus ant kojų sukėlė aktyvesni gyventojai. Jie išsiaiškino, kad planuojama 27 kilometrų ilgio linija bus tiesiama per Kretingos, Darbėnų, Žalgirio seniūnijų teritorijas.

Dėl būsimų nepatogumų sklypų savininkams siūlomos kompensacijos. Nelygu, kokią sklypo dalį užims elektros linijos apsaugos juosta, kretingiškiams siūloma nuo 300 iki 2 tūkst. litų.

Pasak Vilijos Railaitės, „Litgrid” komunikacijos vadovės, „elektros perdavimo linijos Kretinga–Benaičiai statybos darbus numatoma pradėti 2013 m. vasarį, o baigti – iki 2014 metų pabaigos. Preliminari projekto vertė – 7,5 mln. litų. Pavyzdžiui, jei tokia linija jau būtų pastatyta, trečiadienį nebūtų dingusi elektra pajūryje, nes dėl audros nutrūkus kitai elektros perdavimo linijai, nebūtų įvykusios perkrovos ir atsijungimai elektros transformatorių pastotėse.”

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją