S. Dariaus ir S. Girėno stadionas užsienio sporto žurnalistų ir futbolininkų pašaipų sulaukė ne kartą. Dėl itin prastos vejos praėjusį pavasarį net svarstyta atidėti Lietuvos ir Ispanijos rinktinių susitikimą.

Kauno politikai neseniai pritarė stadiono investicijų projektui. Skaičiuojama, kad jo rekonstrukcija kainuotų apie 13,5 mln. litų – juos tikimasi gauti iš valstybės investicijų programos.

Darbus planuojama pradėti kitąmet, tačiau kol kas savivaldybė neparengė stadiono detaliojo plano ir techninio projekto.

„Kai kas nepadarė namų darbų. O kas, nenorėčiau įvardyti vien tik dėl to, kad su tais žmonėmis teks dirbti ir nuo jų priklauso daug kas, taip kad mes gal nesusipykime su jais“, – kalbėjo Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius.

Anot vicemero, parengti techninį projektą užtruktų maždaug metus ir kainuotų per milijoną litų. Be jo Vyriausybės finansavimo nebus.

„Sąžiningiausia būtų, kad viskas vyktų taip: 12 milijonų litų skiria Vyriausybė, milijoną – Kauno miestas, ir milijoną su truputėliu Lietuvos futbolo federacija – techninio projekto paruošimui“, – sako S. Buškevičius.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) nedega noru rengti ir apmokėti savivaldybei priklausančio stadiono techninį projektą. Esą dar prieš kelerius metus savivaldybei siūlyta S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijai skirti UEFA lėšas, jei juo federacija naudosis penkerius metus nemokamai. Nepavykus susitarti, pinigai perėjo Vilniaus „Vėtros“ stadionui.

„Mums labiausiai rūpi 2013 metų devyniolikmečių čempionatas, kadangi Kaune buvo numatytas finalas. Tai žiūrėsim, priklausomai nuo tų darbų greičio, ar neteks mums priimti sprendimo perkelti rungtynes. Nes jeigu nebus spėta padaryti darbų, gali tekti finalą žaisti ne Kaune“, – teigia LFF prezidentas Liutauras Varanavičius.

Jei planai pavyks, stadione būtų įrengta šildoma veja, tribūnos, sutvarkytas apšvietimas. Rekonstrukciją planuojama baigti 2014-ų gruodį.