Tiesa, Lietuvoje po itin atkaklių paskutinių varžybų – Lietuvos čempionato geriausio šalies žaidėjo titulą iš jo paveržė Darius Labanauskas (Kauno „Trajektorija“).

„Metai buvo puikūs. Žinoma, negaliu lyginti su 2010-aisiais, kai buvau pakilęs į 10 vietą pasaulio reitinge. Tačiau pirmoje metų pusėje tapau Federacijos taurės čempionu individualioje ir komandinėje rungtyje (su Mažeikių klubo komanda), rugsėjo mėnesį laimėjau visus galimus titulus Latvijoje vykusiose pasaulio reitingo varžybose „Baltijos taurė“. Puikiai ir man, ir Lietuvos komandai sekėsi Pasaulio taurėje Airijoje, kur mūsų vyrų komanda iškovojo 9 vietą tarp 39 pasaulio šalių komandų”, - sakė A. Čiplys.

Tik vieno sėkmingo metimo pritrūko, kad jis būtų laimėjęs individualios rungties čempiono titulą Lietuvos čempionate, kur su Mažeikių komanda tapo komandinės rungties čempionais.

Pačios įsimintiniausios mažeikiškio varžybos –atviras Estijos smiginio čempionatas, įtrauktas į pasaulio reitingą, kur užėmė 2 vietą.

„Malonu prisiminti šias varžybas, kur susirenka visi geriausi Baltijos šalių ir Skandinavijos žaidėjai. Be to, buvo nuostabus jausmas, kai per ketvirtfinalį ir pusfinalį visa salė mane palaikė sunkioje kovoje prieš Suomijos ir Švedijos smiginio žvaigždes. Smagu buvo sulaukti tokio palaikymo, ir, aišku, smagu, kad sugebėjau tuos susitikimus laimėti. Smagu sulaukti ir rimto konkurento Lietuvoje. Kalbu apie Darių Labanauską, kurio žaidimo lygis labai pakilo ir žada aktyvų sezoną šiais metais“, - kalbėjo A. Čiplys.