Toks supratimas yra taip plačiai paplitęs, kad Kalifornijos valdžia pradėjo kampaniją „Pasitikrink skaičius“, kuri ragina vairuotojus liautis išlaidauti tepalams, nes jie į servisus užsuka per dažnai.

Tyrimas parodė, kad pusė vairuotojų Kalifornijoje keičia tepalus nuvažiavę 3 tūkst. mylių ar net anksčiau. Rugpjūtį atliktos apklausos duomenimis, 51 proc. vairuotojų galvoja, kad tepalus reikia keisti kas 3 tūkst. mylių arba kas 3 mėnesius, o 33 proc. įsitikinę, kad nepakeitus tepalų galima nuvažiuoti ir 4 tūkst. mylių.

Kampanijos tikslas – paskatinti vairuotojus išnagrinėti gamintojo rekomendacijas ir tepalus keisti nustatytu intervalu. Teigiama, kad daugumai automobilių tepalų keitimui yra nustatytas 7,5 - 10 tūkst. mylių (apie 12 - 16 tūkst. km) intervalas.

Skaičiuojama, kad jeigu vairuotojai vadovautųsi gamintojų rekomendacijomis, vien Kalifornijoje per metus būtų galima sumažinti tepalų sunaudojimą apie 10 mln. galonų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)